miercuri, 30 martie 2011

Prajitura cu nuca





aluat
300g faina
200g unt sau margarina
50g zahar pudra
3 galbenusuri
15ml rom
1 varf de cutit cu sare
1 lingurita rasa praf de copt
+400g marmelada acrisoara

spuma
3 albusuri
150g zahar
150g nuca macinata
15ml esenta de rom

 Pentru aluat frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si apoi celelalte ingrediente.
Framantam usor, nu prea mult timp, pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste si il dam la rece pentru 1 ora, dupa care il asezam intr-o tava 30/40cm, il intindem cu mana pentru a fi uniform si introducem tava in cuptorul incalzit, pentru 25 minute la 150 grade.




Intre timp pregatim spuma de nuca astfel: albusurile le batem bine cu mixerul pana se formeaza o spuma tare, adaugam treptat zaharul si  mixam in continuuare pana acesta se topeste, apoi adaugam romul si nuca macinata.
Scoatem tava din cuptor o ungem cu un strat generos de marmelada si intindem spuma de bezea.
Introducem prajitura la cuptor pentru 25 minute la foc mic, 100grade, pana se usuca bezeaua
Se taie rece.





joi, 17 martie 2011

Premiu de primavara



... un nou premiu frumos am primit de la Carmen si Medi , doua blogerite minunate, merita sa le faceti o vizita
Regulile premiului sunt:
Sa accepti premiul si sa faci un post referitor la el.
Sa-l dai la 3-5 bloguri preferate si sa le comunici.
Sa pui link spre persoana care ti l-a oferit.

duminică, 13 martie 2011

Premiu

Mimmi  
si Ana o fata foarte harnicuta a avut placerea de a-mi acorda acest frumos premiu
eu ii multumesc mult , chiar nu am mai primit un premiu de mult timp,
 ce consta in urmatoarele reguli
1.Persoana care a primit premiul sa il posteze pe blogul personal.
2.Sa il ofere mai departe altor 10 persoane.

asadar am sa le ofer mai departe
Daniela
Marielena
Laura Laurentiu
Diana
Ionix
Doinitza
Pansy
Medi
si tuturor celor care ma viztea
       

joi, 3 martie 2011

Pui pe sticla cu orez si legume la cuptor


un pui de 1,5 kg
1 1/2 cana orez
1 morcov
1/2 ardei rosu
1 ceapa
 1borcan cu ciuperci 
sare, piper, condimente
ulei de masline
patrunjel verde

se pregateste un vas de yena sau o tava ce va merge la cuptor ungand-o cu ulei
ceapa, morcovul si ardeiul se toaca marunt si se presara pe fundul vasului, se pune si orezul spalat, apoi ciupercile si se preasara patrunjel verde, sare si putin piper
puiul se spala, se usuca bine, se unge bine, bine cu ulei, apoi se freaca cu condimentele preferate se aseaza puiul pe un borcan sau sticla umpluta pe trei sferturi cu apa
astfel puiul pregatit se aseaza in mijlocul tavi 
se toarna 3 cani de apa peste legume si se introduce tava la cuptor pentru timp1 1/2 -2 ore.
pe la jumatatea timpului amestecati usor legumele si la nevoie completati cu apa





POFTA BUNA!

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest