Particip cu aceasta reteta la Provocarea Dulce Romanie gazduita luna aceasta de Liana
si cum prima tema ce ne-a dat-o a fost ciocolata de casa
nu puteam sa nu raspund la o provocare asa de dulce!!!!
Nu este o reteta complicata doar trebuie sa fim bine bine organizati,
sa avem totul pregatit si la indemana si sa lucram rapid.
Incepem cu pregatitul tavii pe care o tapetam cu folie alimentara.
250g zahar
150ml apa
250g lapte praf
125 g unt sau margarina
100g orez expandat
100g merisoare uscate
Zaharul si apa le punem la fiert pana obtinem un sirop gros.
Se face proba unei picaturi de sirop intr-un pahar cu apa rece, daca isi mentine forma inseamna ca
siropul este gata, daca se dizolva mai este necesar sa fierbem siropul 2-3 minute.
Adaugam untul sau margarina si amestecam usor pentru a se topi complet.
Oprim focul si turnam laptele praf tot odata! Amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.
Punem jumatate din orez expandat si merisoare, amestecam usor si turnam compozitia in tava.
Presaram restul de orez si merisoare si apasam usor sa intre in crema.
Lasam sa se raceasca complet si sa se intareasca ciocolata apoi o putem taia patratele.
Pofta buna!!