tag:blogger.com,1999:blog-62587271827075103192024-03-13T20:53:03.075+02:00diana's cakes loveretete dulci, retete de weekendDianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.comBlogger477125tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-62030407403667309082022-12-18T21:16:00.000+02:002022-12-18T21:16:40.824+02:00Cornulete cu smantana umplute cu nuca
Cornulete cu smantana umplute cu nuca:
o reteta de cornulete potrivita pentru masa de Craciun,
se pot pastra mult timp, chiar si 2 saptamani,
eu le-am facut chiar cu o saptamana inainte de sarbatori
din cantitatile de mai jos mi-au iesit 100 de bucati
Pentru aluat:
400g smantana
200g untura de porc sau margarina ori unt
650g faina
2 galbenusuri
1 varf de cutit sare
1 praf de Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com9tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-55871654896487042862022-01-23T22:07:00.005+02:002022-01-23T22:21:22.863+02:00Prajitura cu mere cu aluat razuitO prajitura simpla cu mere si scortisoara, in doua starturi de aluat sfaramicios ca de biscuit. Pe cel superior l-am dat pe razatoarea cu gauri mari, astfel am obtinut un aspect deosebit acestei delicioase prajituri cu mere.Pentru aluat am folosit untura de porc, aceasta facand aluatul foarte fraged si sfaramacios, care practic se topeste in gura. Bineinteles se poate folosi si unt sauDianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-52703787784868365272021-12-21T21:01:00.003+02:002021-12-21T21:06:07.163+02:00Cornulețe cu rahat, reteta cu untura200g untura200g smântână600g faina1 praf de sare1 praf de copt2 galbenusuri1 plic zahar vanilatcoaja rasa de portocalazahar pudra pentru ornatPunem intr-un vas faina, untura si smantana, amestecam putin cu mana apoi adaugam restul ingredientelor si framantam aluatul nu foarte mult, doar cat este necesar sa se amestece toate ingredientele, tinem seama ca trebuie sa obtinem un aluat moale, Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-86536086173235248922021-10-31T11:00:00.003+02:002021-10-31T11:05:23.953+02:00Melcişori cu nuca și scorțișoară Astazi va propun Melcisorii cu nuca si scortisoara, o reteta foarte asemanatoare cu Cozonac trandafir cu nuca siFloare impletita cu nuca PT ALUAT50 g unt topit si racit300 ml lapte caldut1 ou3-4 linguri de zahar1/2 lingurita sare1 pachet praf budinca de vanilie500 g faina20g drojdie proaspataUMPLUTURA:100 g unt moale150 g zahar2 lingura scortisoara100 g nuci taiate, zdrobite sau Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-18300741507777024812021-10-26T10:08:00.003+03:002021-10-26T15:21:54.819+03:00Cheesecake cu zmeura, fara coacere Pornind de la reteta Cheesecake cu zmeura astăzi am facut un tort mai simplu și mai rapid, cu un singur strat de crema de branza si zmeura. Zmeura fiind un fruct foarte iubit la noi in familie a iesit la fel de deliciosDaca doriti puteti vedea si varianta cu ciocolata si zmeuraCheesecake cu ciocolata si zmeuraBlat: 200g biscuiti 125g untSfaramam Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-65218311465447519272021-10-10T19:33:00.004+03:002021-10-10T21:13:35.286+03:00Rulada de biscuiti cu crema de cocos , Stratul de biscuiti500g biscuiti macinati150g zahar pudra100g ciocolata topita200ml lapte caldutcacao, vanilie, rom2 linguri nessMacinam biscuitii, adaugam zaharul pudra, ciocolata topita, laptele, nessul si aromele.Amestecam bine compozitia, daca mai necesita mai putem adauga un strop de lapte.Ea nu trebuie sa fie nici foarte moale.Crema200g unt gras, 82 grasime200g zahar Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-6587169340938562021-10-08T19:29:00.046+03:002022-12-20T18:32:38.165+02:00Prajitura ALBINITA - foi cu miere de albinePrajitura ALBINITA este o prajitura foarte cunoscuta, facuta de mamele si bunicile noastre, are foi subtiri si fragede facute cu miere de albine si coapte pe dosul tavii. Stratul de gem acrisor completeaza foarte bine dulceata cremei de gris si unt.Este totodata o prajitura este foarte spornica si are avantajul ca foile pot fi facute si cu o saptamana inainte de a fi umplute. Indicat este saDianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com3tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-77364519058986759462021-03-21T11:26:00.008+02:002021-03-21T12:05:45.182+02:00Guguluf cu mac si cocosGuguluful este de fapt un chec copt in forma rotunda cu gaura in mijloc.Poate fi pregatit in foarte multe combinatii de gusturi, arome si umpluturi.Astazi va propun o reteta simpla la indemana oricui,Daca nu aveti forma speciala de guguluf puteti coace aceasta prajitura in forma rotunda de tort sau de chec.6 oua200g zahar100 ml ulei100ml lapte300g faina10g praf de copt1 cana de stafide si Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-79651411229233604712021-03-15T21:20:00.004+02:002021-03-16T10:44:49.726+02:00Cozanacel cu mac, baigli aluat: 500g faina100g untura de porc (unt)100g zahar7g drodie uscata250ml lapte caldut1 praf de sare2 galbenusuricoaja de lamaie1 plic de zahar vaniliatumplutura de mac: 250g mac2 albusuri 150ml lapte100g zahar1 plic de zahar vaniliatsuc de la 1/2 lamaieoptinional stafide, scortisoara, cubulete de rahatpentru uns1ouPentru aluat am folosit masina de paine: am pus faina cernutaDianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-85819462635577116992021-02-14T00:18:00.010+02:002021-03-16T10:59:32.609+02:00Paine alba Avem nevoie de:700g faina450ml apa15g sare grunjoasa12 g drojdie proaspăta4 linguri ulei de măsline1 lingura zaharSe folosește mașina de pâine pentru frământat aluatul și se procedează așa: se pune făina cernută, sarea și uleiul într-un colt al cuvei. Drojdia împreună cu zahărul se dizolva în apa călduță, se presară cu putina faina și se lasă la crescut 10 minute apoi se toarnă în Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-6467115575597507652019-10-15T15:28:00.002+03:002019-10-15T15:31:40.520+03:00Tort de biscuiti cu budinca si banane
Va propun o prajitura/tort usor si rapid de pregatit,
fara coacere si care cu siguranta va va aduce aminte de gustul copilariei.
Este o prajitura in straturi de biscuiti, budinca si banane si ornat cu frisca.
Eu am folosit biscuiti Petit Beurre de la RoStar
asadar avem nevoie de:
400g biscuiti Petit Beurre RoStar
+
2 plicuri budinca de ciocolata
8 linguri de zahar
800ml Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-8746822554458103892019-09-22T21:10:00.003+03:002019-10-09T12:18:59.561+03:00Cheesecake de lamaie
Blat:
200g biscuiti sfaramati
125g unt
Crema
500ml iaurt gras
500ml frisca lichida
500g crema mascarpone
8 linguri zahar pudra
zeama de la 3 lamai
30g gelatina maruntita
Jeleu de lamaie
300ml suc de lamaie, (zeama de lamaie+apa)
4 linguri de zahar
10g gelatina maruntita
Incepem cu blatul sau mai bine zis baza tortului:
Luam o tava cu inel detasabil si Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-25095503939198599512019-06-29T21:41:00.002+03:002019-06-30T09:40:13.952+03:00Cheesecake cu ciocolata si zmeura
Cheesecake, un desert rocoros, perfect pentru sezonul cald. Nu necesita mult timp pentru pregatire, dar mai ales folosirea cuptorului! Si daca contine zmeura❤ si ciocolata❤ un dekiciu ♥️♥️♥️
Blat:
200g biscuiti
125g unt
2 linguri cacao
Crema de ciocolata:
400ml frisca lichida
200g ciocolata
10g gelatina maruntita
Crema de mascarpone:
400 ml Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-85331833490563796312019-05-25T18:25:00.000+03:002019-06-01T13:30:22.224+03:00Tarta cu crema de mascarpone si capsuni
O reteta cat se poate de simpla si de rapida, usoara si potrivita pentru sezonul cald,
o puteti pregati cu capsuni, zmeura, visine sau ce fructe doriti.
Blatul este unul de pandispan, copt in forma de tarta cu santul acela pe margine.
Pentru inspiratie puteti citi si alte retete asemanatoare:
Tarta cu dulce leche si capsuni
sau
Tarta cu afine
Blat:
Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-76793974019602779582019-04-30T17:39:00.002+03:002020-12-15T22:18:52.700+02:00Tort cu crema de lamaie
Blatul pentru tort:
8 oua
200g zahar
8 linguri ulei
200g faina
1 plic praf de copt
Albusurile se bat spuma, se adaugă treptat zahărul si se mizează bine până se topeste si obținem o spumă tare. Se adaugă galbenusurile, apoi uleiul si se mizează. Se adaugă faina si praful de copt. Se amesteca usor cu o paleta si se toarnă compozitia în tava rotundă însă cu ulei si repetată cu făină.
Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com2tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-19146809213609278532019-03-24T21:18:00.003+02:002019-03-24T21:18:46.138+02:00Pavlova, tort de bezea cu mascarpone si capsuni
Pentru blaturile de bezea:
6 albusuri
300g zahar
1 lingurita zeama de lamaie
Amestecam albusurile cu zaharul pana se desfac, apoi asezam vasul pe baie de aburi si batem spuma in continuare pana ce se topeste tot zaharul. Indicat este sa folosim un tel de mana tip para si nu mixerul electric pentru a ajunge bine pana la fundul vasului.
Cand zaharul s-a topit luam vasul de pe baia de Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-41135812083242655332019-03-15T21:35:00.001+02:002022-12-01T10:54:40.944+02:00Prajitura cu mac si visine
O prajitura foarte gustoasa si usor de facut,
o poate pregati lejer si o gospodina incepatoare in doar 15-20 minute.
Fara indoiala visinele sunt cele mai potrivite fructe pentru astfel de prajituri.
Gustul lor dulce acrisor se potriveste de minune intre cele doua blaturi,
unul vanilat cu aroma de lamaie si altul cu mac, iar gazura de ciocolata o completeaza perfect.
6 oua
Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-31559316570143228572019-02-17T19:52:00.001+02:002019-09-22T21:57:12.250+03:00Tort de iaurt si lime
Blat:
200g biscuiti sfaramati
125g unt
Crema
900ml iaurt gras
250ml frisca lichida
4 linguri zahar pudra
2 lime mai mici
1/2 lamaie
150 ml zeama de lamaie si lime
30g gelatina maruntita
Jeleu de lamaie
300ml zeama de lamaie, lime si apa
3 linguri de zahar
10g gelatina maruntita
Incepem cu blatul sau mai bine zis baza tortului:
Luam o tava cu inelDianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-52457365940557341282019-02-09T13:03:00.001+02:002019-02-15T10:16:05.005+02:00Tort "Tosca''
Pornind cu gandul la clasica prajitura Tosca cunoscuta sub numele de Furnicuta sau Picnic, am ajuns sa fac un tort pe masura de apetisant,
fin si delicios, foarte apreciat de cei mici si cei mari.
Combinatia reusita intre blaturile cu cocos si mac, crema de vanile,
straturile de biscuiti inmuiati in sirop de cafea,
plus glazura de ciocolata este perfecta atat Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-42218968864831432922019-01-28T15:19:00.000+02:002019-01-28T15:24:04.935+02:00Tort cu crema de mascarpone si jeleu de zmeura
Blat de cacao
4 oua
8 linguri de zahar
4 linguri de lapte
4 linguri de ulei
4 linguri de faina
2 linguri de cacao
5 grame praf de copt
Separăm albușurile de gălbenușuri și le mixam, adăugam zaharul treptat, mixam bine până obținem o spumă densă și tare.
Adăugam gălbenușurile, apoi laptele si uleiul, amestecam bine, la final punem făină cernuta și amestecata cu Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-26873783511321211042019-01-14T21:38:00.001+02:002019-01-14T22:28:54.903+02:00Ciocolată de casă, baton
Pentru baton sau ciocolata de casa se pot face diferite combinatii: cu cacao sau simpla, cu alune, nuci, stafide, fistic, merisoare sau ce va mai pofteste inima.
Ciocolata de casa cu fistic si alune de pădure
https://dianacakes.blogspot.com/2013/10/ciocolata-de-casa-cu-fistic-si-alune-de.html
Ciocolata de casa cu merisoare si orez expandant
http://dianacakes.blogspot.com/2013/09/Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com1tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-74843353934538713942018-07-29T12:40:00.003+03:002021-03-16T12:40:33.925+02:00Tort cu ciocolata, banane si caramel
Blat insiropat de ciocolata Crema ganache de ciocolata Banane si sos caramel si multa, multa ciocolata
Blatul de cacao:8 oua, 16 linguri zahar, 8 linguri lapte,8 linguri ulei, 16 linguri faina, 10g Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-4103592734862449592018-07-14T20:27:00.003+03:002018-07-14T20:47:57.191+03:00Tort in forma de litera ''A''
Am pregatit aluatul pentru foi astfel: intr-un vas de sticla am pus 2 oua, 200g zahar, 100g unt si 2 linguri miere de albine. Am asezat vasul pe baie de aburi si am fiert compozitia pana s-a dizolvat tot zaharul si untul, apoi am adaugat o lingurita bicarbonat de sodiu, am tinut compozitia pe foc timp de 7-8 minute, intre timp compozitia si-a dublat volumul.
Am dat vasul deoparte siDianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-51305920137804803372018-06-24T19:33:00.000+03:002018-06-24T19:40:48.494+03:00Papanasi cu branza, prajiti
500g branza dulce
100g zahar
3 oua
300g faina
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de la o lamaie
1 lingurita bicarbonat de sodiu
dulceata de zmeura
smantana dulce
Se freaca branza dulce cu furculita impreuna cu zaharul, ouale, aromele si bicarbonatul de sodiu.
Se adauga treptat, treptat faina. In functie de cat e de scursa branza s-ar putea sa nu avem nevoie de intreaga cantitate de Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com6tag:blogger.com,1999:blog-6258727182707510319.post-14522926927795995562018-06-16T17:18:00.001+03:002018-06-16T17:18:36.112+03:00Cheesecake cu zmeura
Blat:
200g biscuiti
125g unt
2 linguri cacao
Crema:
500g mascarpone
500g smantana grasa
250ml frisca
200g zahar pudra
4 plicuri gelatina maruntita (40g)
2linguri zeama de lamaie
600g zmeura
Ornat:
100g ciocolata cu lapte
50g ciocolata amaruie
150ml frisca lichida
Incepem cu blatul sau mai bine zis baza Dianahttp://www.blogger.com/profile/06694720686481899506noreply@blogger.com0