Astazi am avut bucucria sa primesc undublu premiu dela doua gospodine deosebite Just me si Alexandrina
am sa-l dau mai departe la Doina Maria Elena Mariana si Laura D
sâmbătă, 19 decembrie 2009
marți, 15 decembrie 2009
luni, 14 decembrie 2009
Placintele cu gem
am facut aceste placintele cu gem, o reteta pe care am cautat-o mult timp si care o facea
Oma noastra saracuta, acum nu mai este printre noi,
zilele trecute am avut placerea sa o gasesc la Laura Laurentiu pe blog,
cu multa bucurie mai facut-o mai ales pentru sotul meu
mai am de exersat pana sa o ajung sa le fac cum le facea bunica lui,
dar nu ma las si am sa le mai fac pana vot iesi perfecte.
asadar avem nevoie de: (eu am facut jumatate de portie si mi-a parut rau ca nu am facut mai multe)
pt aluat:
1 kilogram de faina
600 ml. de lapte acru , eu am folosit iaurt
1 lingurita de sare
1 lingura de zahar
25 de grame de drojdie proaspata
100 de grame de untura de porc la temperatura camerei
1 ou
pt umlutura:
250 de grame de branza de vaci, proaspata
1 ou
100 de grame de telemea rasa
eu am folosit gem de caise.
1 galbenus de ou amestecat cu 3 linguri lapte pt uns
drojdia se pune la inmuiat cu o lingura de zahar,. una de faina si 100ml iaurt. o lasam 10 minute sa creasca putin.
intr-un vas mai mare se cerne faina,se face gaura in mijloc si punem maiaua,apoi restul de iaurt si oul.
se framanta bine, bine aluatul pana nu mai lipeste si se lasa la crescut o ora.
se toarna aluatul pe masa de lucru si se intinde cu mana, se unge bine cu untura si se ruleaza.
il mai lasam 10 minute sa se odihneasca apoi il intindem si taiem in patratele potrivite pe care le umplem cu compozitia de branza sau gem. rulam in sensul rularii primei dati a aluatului.
asezam placintelele in tava cu partea unde s-a imbinat in jos pt a nu se desface si le lasam putin la crescut cam 30 minute, apoi le ungem cu galbenus de ou si le bagam la cuptor.
toata smecheria e cum le rulezi ,.untura ajuta la desfacerea foite,. foite a aluatului, deci atentie la sensul de rulare a placintelelor.
vineri, 11 decembrie 2009
luni, 7 decembrie 2009
Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni
Blat:
3 oua,3linguri zahar,3 linguri faina, 1 lingura lapte sau apa, 80 ml ulei, 1/2 praf de copt, cacaoa
Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.
Se toarna copoztia in tava si se coace.
Cele trei creme mousse:
200g ciocolata de lapte200g ciocolata alba
2 plicuri gelatina -20g
un iaurt mare de capsuni
1l frisca lichida
Pentru inceput se mixeaza 800ml frisca.
Se imparte in trei pentru cele trei creme de mousse.
Mousse cu iaurt:
1 plic de gelatina(10g) se pune cu 2 linguri lapte la hidratat, se topeste si se amesteca treptat cu iaurtul.
Caldut se amesteca cu restul de frisca mixata.
Mousse de ciocolata cu lapte:
1/2 plic de gelatina (5g) se pune separat la hidratat.
Ciocolata de lapte se topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu gelatina topita.
Se amesteca cu restul de frișcă mixata.
Mousse de ciocolata alba:
1/2 plic de gelatina (5g) se pune separat la hidratat.
Ciocolata alba se la topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu gelatina topita.
Se amesteca cu restul de frisca mixata.
Asamblare:
Blatul se pune in tava cu inel detasabil, se pune mousseul de ciocolata cu lapte, se da la rece cateva minute pana se intareste putin.
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Printfriendly
Categories
afine
ajutoarele mele
aluaturi dospit
aluaturi dospite
aluaturi dulci
aperitive/gustari
banane
bauturi
bezea
bezea ciocolata
biscuiti
biscuiți
branza
budinca
cafea
camara
capsuni
cartofi
cascaval
chec
cheesecake
ciocolata
cozonaci
diplomat
diverse
diverse deserturi
dovleac
drojdie
dulceata
foi
foietaje
frisca
fructe
fursecuri
gem
iaurt
inghetata
lamaie
leapsa
mac
maioneza
mancaruri diverse
mascarpone
mere
miere de albine
napolitane
nuca
nuca de cocos
oua
paste
pâine
pizza
placinte
plăcinte
portocale
prajituri
prăjituri
premii
preparate cu carne
retete naturiste
rulada
salate
scorțișoară
sfaturi in bucatarie
smantana
supe/ciorbe
tarte
tort
torturi
torturi pt copii
untura
vanilie
visine
zmeura