marți, 5 ianuarie 2010

Oua umplute cu pateu si smantana

15 oua,
100g pateu de pasare,
3 linguri mustar,
300 ml smantana sau iaurt,
3 linguri maioneza,
jumatate ceapa rasa,
sare, piper, zeama de lamaie( daca nu folosim iaurt)

sos: smantana ,maioneza, 2 linguri de mustar, ceapa rasa, sare, piper, zeama de lamaie.
se pun ouale la fiert cu un praf de sare ... in caz ca se crapa ouale la fiert albusul nu iese din coaja.
reci se curata de coaja si se taie in doua pe lungime.
galbenusurile se pun intr-un castronas si se paseza cu o furculita, apoi se freca bine cu pateul, 1 lingura de mustar si 2 linguri smantana.
cu pasta obtinuta se umplu ouale, se aseza in vas si se toarna sosul.

luni, 4 ianuarie 2010

Muschiulet umplut




Muschiuletul se taie pe lung astfel incat sa obtinem o felia mare, se bate cu ciocanul de snitel, se pun felii de cascaval , ciuperci, ardei, se condimenteaza cu sare, piper si boia cine doreste.
Il rulam strans si capetele le prindem in scobitori.
Se pune in tava la cuptor cu putin ulei si 1/2 ceasca apa, acoperim cu folie, cand este aproape gata luam folia la o parte si il lasam sa se rumeneasca.
Noi am servit cu mix de legume si pireu de cartofi.
Mai simplu: se face o gaura de-a lungul muschiuletului cu coada rotunda de la o lingura de lemn, eu am mai largit-o apoi cu cutitul.Se ia o bucata de carnat de lungimea muschiului si se introduce in el.Se prajeste in cuptor .

sâmbătă, 2 ianuarie 2010

Prajitura coca-cola


O prajitura foarte buna, blat moale, pufos 
ce nu necesita insiropare.



blat:
6 albusuri, 4 galbenusuri,200 g zahar, 12 linguri coca-cola, 200g faina, 1 praf de copt, 2 linguri cacao.
Toate albusurile se bat spuma, se adauga zaharul treptat si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se adauga pe rand galbenusurile si coca-cola, se amesteca bine apoi se pune faina, praful de copt si cacaua.
Se cocace blatul in tava mare si se taie in 2 pe orizontala.

crema:
2 galbenusuri, 300ml lapte, 4 linguri de faina, 120g zahar, 1 pachet unt, 3 pliculete zahar vanilat, 100g nuca de cocos
Galbenusurile se freaca cu faina si zaharul, se adauga si laptele si se pune la fiert pana se formeaza o crema groasa, se adauga zaharul vanilat si se lasa la racit.
Untul se incorporeaza in crema rece, se mixeaza bine pana devine o crema spumoasa, se adauga nuca de cocos.
Se umplu cele doua foi cu aceasta crema.

glazura:
100g ciocolata de lapte, 3 linguri de lapte.
Ciocolata se rade si se amesteca cu laptele apoi se topeste la foc mic.
Se toarna calduta peste prajitura.

joi, 31 decembrie 2009


Reteta pentru un an bun:
- Se iau 12 luni si se curata foarte bine de amaraciune, mandrie, ura, invidie, frica, irascibilitate si stres.
- Se imparte fiecare luna in 28 - 31 zile, dupa caz, astfel ca proviziile sa ajunga exact 1 an!
- Fiecare zi se prepara separat: 1 parte munca, 1 parte liniste, 1 parte veselie si umor.
Se mai adauga 3 linguri optimism,1 lingurita toleranta, o priza de bun simt si ... o picatura de speranta!
Peste aluatul astfel obtinut se toarna apoi dragoste din belsug!
Preparatul gata facut se impodobeste cu un buchetel de curaj si incredere in sine.
- Se serveste zilnic, cu bucurie, la o ceasca de cafea invioratoare si cu incredere inepuizabila in Dumnezeu!
Prezenta reteta nu se compenseaza, ea este gratuita si se transmite liber, insotita de LA MULTI ANI !


La multi ani 2010 !

am primit acest premiu de la Alexadrina, multumesc frumos! am sa-l oferer cu mult drag  tuturor celor care ma viziteaza !

Printfriendly