miercuri, 1 septembrie 2010

premii


doua premii haioase mi-au fost oferite de Marielena si Mari si Mariana
le multumesc foarte mult si le ofer tuturor celor care ma viziteaza

luni, 30 august 2010

Tort rapid cu piscoturi



un tort simplu si rapid facut cu ajutorul piticilor ..
un pachet mare de piscoturi, 48 buc.
2 plicuri crema de ciocolata, dr oetker
1 plic crema de vanilie dr oetker
150ml frisca mixata  pentru ornat
750 ml frisca rece pentru creme, cate 250ml pt fiecare
aproximativ 250ml lapte indulcit pentru insiropat


cremele le-am mixat cu frisca rece.
piscoturile le-am trecut prin lapte....nu le inmuiati prea mult ca se fac terci.
pe peretii laterali am pus o foaie de naylon, dar nu e neaparat nevoie.
am asezat un rand pe piscoturi pe fundul tavi si unul pe partea laterala
am pus un strat din crema de ciocolata, unul din crema de vanilie si iar crema de ciocolata, am acoprit cu un strat de piscoturi si deasupra am ornat cu frisca.





miercuri, 25 august 2010

Tort 'Pescar'

am facut acest tort pentru o cunostinta mare amator de pescuit ...care se trezeste dimineata cu noaptea in cap pentru a fi pe balta 
asa cum am dorit sa reiese din figurinele din cioclata
...eu zic ca am reusit cat de cat



blat de cacao din:
 6 oua
12 linguri de zahar
50ml ulei
50ml lapte
cacao
1 plic praf de copt
10 linguri faina
stiti voi...albusurile batute spuma cu zaharul, s epun galbenusurile, laptele , uleiul, cacaoa, faina si praful de copt.Se toarna alutul in tava tapetata cu hartie de copt.
Rece e taie in 3 felii.

crema  de ciocolata
4 oua
8linguri de zahar
100g ciocolata
2 linguri finetti
400ml frisca
2 linguri zahar pudra
visine
 Se pun ouale cu zaharul intr-o cratita pe aburi si se bat cu telul in forma de para pana se ingroasa bine crema. Se da deoparte si se adauga ciocolata bucatele, se amesteca bine pana se topeste si se lasa crema la racit.
Frisca se bate bine cu zaharul pudra, se adauga treptat crema rece si cioclata finetti.
sirop
500ml apa
zahar dupa gust
100ml zeama de la visine
Apa se fierbe cu zaharul pana rezulta un sirop gros, se pune si zeama lasata de visine, daca e prea acrisor se mai poate indulci

pt ornat
400 ml frisca mixata cu 2 lingurite zahar pudra si figurine din ciocolata

asamblare
 In tava cu inel se pune o felie de blat, se insiropeaza bine, se presara visine scurse bine de zeama,  se pune jumatate din crema, apoi se acopera cu cel de a doua felie, se insiropeaza, se presara visine si se intinde crema.
Deasupra am intins un strat de  frisca si am dat tortul la rece, eu l-am lasat pana a doua zi cand am detasat incet inelul, am prasarat cacao si l-am ornat.
Am avut comanda ferma de impletitura pe margine nu a iesit chiar asa perfecta , dar zic ca m-am descurcat.


duminică, 22 august 2010

Prajitura turnata cu branza


 ieri am facut aceasta prajitura, a iesit foarte buna aromata si usor umeda
nu-mi plac prajiturile la care trebuie sa 'rozi' la coaja
aluatule a ramas moale ,desi cum se vede am tinut-o cam mult la cuptor
...stiti voi compozitia de branza la cuptor pare a fi nefacuta si te pacalesti ....
reteta o am de la prietena mea Bea, de pe forum http://ramaitanar.forumhit.ro/ 
dar pe care eu am facut-o in portie dubla


compozitie pentru aluat : 
2oua
16linguri zahar
12 linguri ulei
16 linguri lapte
16 linguri faina
1 zahar vanilat
1 praf de copt.  
batem putin oaule cu zaharul folosind un tel para, adaugam uleiul si laptele si la urma punem faina, praful de copt si zaharul vanilat si omogenizam bine.
va rezulta un aluat care curge dar destul de gros, mai gros ca cel pentru clatite. 

 compozitia de branza: 
1kg branza dulce de vaci
100g stafide
4 oua
6 linguri zahar
coaja rasa de la o lamiie  
branza se amesteca cu zaharul si ouale, punem si satafidele si coaja de lamaie.
Se unge tava si se tapeteaza cu faina, eu am folosit hartie de copt.
Se toarna prima compozitie si deasuprapunem compozitia de branza intinzand usor cu lingura.
Se coace cam 40-50 de minute la foc potrivit ( 150 grade ). 



 

sâmbătă, 21 august 2010

Rosi in sare :




Rosiile mai coapte se curata de pielite, se taie cubulete se pun intr-un lighean, se presara sare grunjoasa dupa gust ,sa fie o idee mai sarata decat mancarea in mod obisnuit , se amesteca pana se topeste sarea.
A doua zi se pune in borcane .
Eu am pus si frunze de patrunjel.

Printfriendly