marți, 24 ianuarie 2012

Prima zapada 2012

daca pentru unii iarna asta inseamna zapada multa, viscol si frig
la noi e cald pentru aceasta perioada, soare si zapada foarte putina
am profitat si noi intr-o zi sa facem un omulet de zapada care pana seara s-a topit.
asadar omuletul Burger...habar nu am de ce il cheama asa

si omuletul  Robert 

si omuletul Raul 


si cum suntem gemeni legaturile dintre noi sunt stranse
 ne completam, ne sincronizam
de data asta ne muscam buza in acelas timp...


el este Spaiki, nebunaticul nostru


vineri, 20 ianuarie 2012

Premiu




 am primit aceste premii de la Sidy si Maria Elena insotite de 3 intrebari:

1.Care este reteta mea  preferata de mancare postata pe blogul meu? 
Pui pe sticla cu orez la cuptor
sau
Supa de rosi cu galuste de gris

2. Care este desertul preferat postat pe blogul meu? 
Galuste cu prune
dar si torturile cu afine, zmeura, capsuni.
Tort cu crema de branza si afine
Tort cu fructe de padure - crema de iaurt

3. Ce mancare credeti ca nu ati incerca niciodata sa mancati?
 Chiar daca nu-mi plac combinatiile ciudata intr-o tara straina de exemplu as incerca mancarurile specifice, dar vorba lui Sidy as fugi de serpi, insecte, caini.... si alte lighioane.

am sa le voi ofer cu mult drag tuturor vizitatorilor mei, si in special

Alexandrina
Adela
alinutzika
 LILI
 Mimmi
 FLORY
Felis
Criss

luni, 16 ianuarie 2012

Paste cu sunca la cuptor



 400g paste
 100g telemea
4oua
100ml smantana
150g cascaval

300g sunca presata, bacon, carnati afumati...etc
sare, piper

Fierbem pe jumatate pastele in apa clocotita cu un praf de sare si o lingura de unt.
Le scurgem si le asezam intr-un vas de yena uns cu unt si presarat cu pesmet.
Adaugam telemeaua rasa si sunca taiata cubulete, amestecam usor si radem cascaval.
Ouale le batem cu furculita impreuna cu smantana, condimentam cu sare si piper si turnam peste paste, presaram cu bucatele de sunca.
Dam pastele la cuptor pentru 30 minute pana se rumenesc frumos.
Pofta buna!





joi, 12 ianuarie 2012

Desert din cozonac


un desert rapid si usor de facut din cozonacul ce poate v-a ramas de la sarbatori.

cateva felii de cozonac
1 plic de budinca de vanile
400ml lapte
4 linguri zahar

fructe taiate cubulete
sirop de fructe sau sirop fiert din o apa si zahar si esenta de vanile, rom

tapetam un castron cu foaie alimentara
preparam budinca cu lapte si zahar
 taiem feliile de cozonac si le inmuiem usor in sirop
 tapetam fundul si peretii vasului cu ele, punem jumatate de budinca, bucatele de fructe, o felie de cozonac, restul de budinca, fructe si acoperim cu alte felii de cozonac.
acoperim cu folie, asezam o farfurie deasupra si pesam putin.
dam la rece pentru 3 ore
indepartam naylonul si rasturnam castonul pe o farfurie
se poate glasa cu ciocolata sau frisca.






vineri, 6 ianuarie 2012

Tort cu fructe de padure- crema de iaurt


la multi ani Cristian!
mama te pupa si-ti doreste sa ai parte de o viata frumoasa si senina si tot binele din lume sa te insoteasca!!!
la multi ani Cristian!
mama te pupa si-ti doreste sa ai parte de o viata frumoasa si senina si tot binele din lume sa te insoteasca!!!

 blatul de tort
7oua, 7 linguri de zahar, 50ml ulei, 10 linguri de faina, 2-3 linguri de cacao, 10g praf de copt
separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul,
adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus
coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm.


crema
500g fructe de padure....afine, zmeura, mure, coacaze rosii, coacaze negre, cirese
1 l iaurt simplu, 300ml smantana grasa, 180g zahar, 25g gelatina, 2 linguri suc de lamaie.
punem gelatina la inmuiat cu putina apa.
fructele le amestecam cu zaharul, punem oala pe foc pana se inmoaie usor fructele, apoi le trecem prin strecuratoare pentru a indeparta semintele. mentinem sosul obtinut cald.
gelatina o punem la topit pe foc pana ajunge in punctul de fierbere apoi o amestecam cu sosul de fructe cald lasam compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura maini.
punem iaurtul, smantana si sucul de lamaie intr-un vas incapator pornim mixerul si turnam in fir subtire sosul de fructe, mixam bine.
dam vasul deoparte pana incepe crema sa se lege, atunci asamblam tortul.




 

ornat
300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 esenta vanilie

insiropat
o cana apa, 1/2 cana zahar, 1 fiola esenata vanilie
se fierbe apa cu zaharul, rece se adauga vanila.


asamblarea se face in tava cu inel: blat insiropat, crema, blat insiropat, crema
dam la rece pana se incheaga bine crema apoi indepartam inelul tavi si ornam cu frisca.
eu am acoperit complet tortul cu frisca si lateral am pus o "centura" de ciocolata.

pentru ''centura'' de ciocolata: din pacate nu am cantarit-o,  am facut la ochi. 
masuram lungimea si inaltimea tortului. pregatim o bucata de hartie pt copt de aceste dimensiuni. la lungime lasam 2 cm de rezerva pt a suprapune capetele. topim ciocolata alba si facem punctulete pe hartia pregatita, lasam sa se raceasca topim ciocolata de menaj pe baie de aburi si o intindem pe hartia de copt, o lasam 2 minute cat sa se raceasca putin si sa nu curga, apoi cu atentie acoperim lateral tortul cu ea. aici nu ar strica inca doua maini.



miercuri, 4 ianuarie 2012

Cornulete fragede cu nuca


  • 600 g faina
  • 200 g nuca macinata
  • 250+150 g zahar praf
  • 2 oua
  • 4 linguri smantana
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 plic praf de copt
  • 250 g unt
  • esenta de rom
  • esenta de vanilie
  • coaja de la o lamaie
Se freaca spuma untul cu zaharul ,se adauga ouale, smantana, nucile, esentele, coaja de lamaie si faina.
Se framanta un aluat moalesi se da la rece 1 ora.
Se formeaza suluri cu diametru de aproximativ 1cm si lungi de 5-6 cm, se da forma de semicerc.
Se aseaza in tava cu hartie de copt si se coc
Calde se tavalesc prin zahar pudra.
Mi-au iesit 4 tavi.







Printfriendly