luni, 4 aprilie 2016

Cheesecake cu piersici- la rece





Un tort rocoros si parfumat cu piersici si crema fina de mascarpone,
ce nu necesita coacere, totul se face la rece

Blat:
180g biscuiti
125g unt
2 linguri zahar

Crema:
500g mascarpone
500g smantanagrasa
250ml frisca
150g zahar pudra
1 plic zavar vanilat
2 plicuri gelatina fin maruntita (20g)
1 conserva mare de piersici (820g)

Ornat:
felii de piersici
250 ml sirop din compot
2 linguri de zahar
1 plic gelatina trasparenta -tort gelle (8g)

Incepem cu blatul sau mai bine zis baza tortului:
Sfaramam biscuitii si ii amestecam cu zaharul.
Untul il topim si il turnam peste biscuiti, amestecam bine.
Turnam compozitia in tava cu inel detasabil, nivelam si presam bine cu dosul unei lingure sau cu mana. Dam tava la frigider.

Pregatim crema astfel:
Crema mascarpone o mixam putin cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam si smantana.
Separat mixam frisca.
Gelatina o punem la hidratat cu 100ml apa rece, lasam 10 minute pana se umfla apoi o topim pe baie de aburi sau la foc mic. O dam deoparte si o lasam sa se rocoreasca.
Turnam gelatina racita in fir subtire in crema de branza mixand incontinuu. Incorporam si frisca in crema.

Jumatate din piersicile le taiem feliute subtiri, restul le facem cubulete pe care le adaugam in crema.
Turnam crema in tava, nivelam si dam la rece.

Pentru Jeleu amestecam siropul din compot cu zahar si gelatina si il punem pe foc pana da in fierbere, amestecand mereu. Se foloseste imediat deoarece are timp de inchegare foarte scurt.
Asezam din timp feliutele de piersici pe tort si turnam jeleul de piersici peste fructe, cu atentie sa nu ajunga in contact direct cu crema....eu am pus si cateva visine.
Dam la rece apoi cu grija indepartam inelul detasabil si servim tortul.

Pofta buna!



joi, 31 martie 2016

Cornulete cu rahat - aluat cu ulei



10 linguri apa minerala sau sifon
10 linguri ulei de floarea soarelui
1 cub de drojdie
1 zahar vanilat
1 esesta de rom
1 lingurita de sare
faina cat cuprinde, 
Drojdia am dizolvato in apa, am adaugat uleiul, zaharul vanilat, sarea, romul si faina. Am framantat un aluat tare.

Separat am amestecat:
10 linguri de ulei
10 linguri de faina  
+zahar pudra

Am intins prima foaie cat mai subtire si am intins compozitia de ulei cu faina.
Am rulat si am dat aluatul la frigider cel putin 30 minute. 
Apoi am intins aluatul pe masa presarata cu faina, am taiat fasii late de 5-6 cm si am pus un sir de rahar taiat pe lung, apoi am rulat si am taiat bucatele mici de 4cm.
Am asezat cornuletele in tava si le-am copt la 180 de grade timp de 10-15 minute.
Calde le-am tavalit prin zahar pudra.







duminică, 31 ianuarie 2016

Prăjitură cu două blaturi si două creme





Blaturi:
6 ouă
10 linguri de zahar
6 linguri de ulei
6 linguri de lapte
10 linguri de făină
10g praf de copt
2 linguri de cacao

Separăm albușurile de gălbenușuri și le mixam, adăugam treptat zaharul, mixam bine până obținem o spumă densă și tare.
Adăugam gălbenușurile, apoi laptele si uleiul,  amestecam bine, la final punem făină cernuta și amestecata cu praful de copt.
Amestecam ușor cu lingura. Împărțim compoziția în două, o parte o combinam cu cacao.
Coacem două blaturi in tavă (28/38cm) tapetată cu hârtie de copt.



Cremă:
500 ml lapte
8 linguri de zahăr
3 oua
4 linguri de faina
200g de unt
3 linguri de cacao
esență de vanilie
esență de rom

Batem puțin ouăle cu zahărul, adăugam făină și 100 ml lapte rece.
Restul de lapte îl punem la încălzit și îl turnam peste ouă.
Fierbem cremă până se întărește apoi o lăsăm la răcit.
Cremă rece o mixam cu untul. Împărțim cremă în două, o parte o amestecam cu rom și cacao și restul cu esenta de vanilie.


Asamblare:
Blatul simplu, cremă de cacao, blatul de cacao și cremă de  vanilie.



luni, 14 decembrie 2015

Cornulete cu smantana umplute cu nuca


Cornulete cu smantana umplute cu nuca....
o reteta de cornulete potrivita pentru masa de Craciun,
se pot pastra mult timp, chiar si 2 saptamani, 
eu le-am facut chiar si cu o saptamana inainte de sarbatori
din cantitatile de mai jos mi-au iesit 100 de bucati
tot din acest aluat am facut impreuna cu copii pentru distractia lor si cateva stelute



pentru aluat:
400g smantana
200g untura de porc sau margarina ori unt
650g faina
 2 galbenusuri
1 varf de cutit sare
1 praf de copt

pentru umplutura:
4 albururi
200g nuca macinata
 200g zahar
un zahar vanilat
esenta de rom

Untura se freaca cu jumatate din faina, se pun restul de ingrediente si se framanta un aluat mai moale, la nevoie se mai adauga faina, daca aluatul e prea moale sau cateva picaturi de lapte daca e prea tare.
il lasam la frigider timp de 1 ora.



Pregatim umplutura: albusurile se bat spuma cu zaharul, se pune nuca si esentele.


Pe masa infainata intindem aluatul mai subtirel, cam de 3-4 mm. apoi il decupam cu ajutorul unei forme sau cani.
Punem cate un varf de lingurita din compozitia cu nuca pe fiecare bucatica si le pliem, apasam putin cu degetele capetele, apoi cu dintii unei furculite sa se lipeasca bine.






Se coc circa 20 de minute pana ce se rumenesc putin pe marginii, nu le lasa-ti mai mult.
Se tavalesc prin zahar pudra.


si stelutele copiilor :)

joi, 3 decembrie 2015

Negresa cu nuca, mascarpone si sos caramel






Blatul:

8 oua
200g unt
250g zahar
200g nuca macinata
120 g faina
1 praf de copt
cacao
esenta vanilie
esenta de rom

Separam albusurile de galbenusuri.
Galbenusurile le mixam cu jumatate din cantitatea de zahar, adaugam untul si mixam pana se spumeaza, apoi punem faina,cacaoa, praful de copt si esentele.
Albusurile le batem spuma cu restul de zahar, apoi le incorporam in compozitia de mai sus. Amestecam usor cu lingura, punem si nucile taiate marunt.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem blatul la 180 de grade, timp de 25 de minute...in functie de aragaz.
Se lasa la racit.

Crema:
250g mascarpone
250ml frisca
2-3 linguri zahar pudra
esenta de vanilie
10g gelatina

Branza mascarpone se mixeaza cu zaharul pudra, se adauga frisca mixata separat si vanilia.
Gelatina se pune la hidratat in 100ml apa timp de 10 minute, apoi se topeste pe  baie de aburi.
Se lasa sa se rocoreasca, se amesteca cu 1-2 linguri de crema, apoi se toarna toata compozitia in crema de frisca si mascaropne. Se mixeaza bine si se intinde peste blatul cu nuca.

Sos caramel sarat:
150g zahar
80g unt
100ml frisca ;lichida
1/2 lingurita  de sare

Folositi un vas mai mare deoarece zaharul in contact cu untul si frisca 'bolboroseste' si se umfla.
Acest caramel se poate pastra la rece timp de doua saptamani.
Zaharul se pune la topit pana devine auriu. Se da la o parte, se adauga untul si sarea. Se amesteca bine  pana se topeste untul apoi se toarna frisca calduta.
Se fierbe  2-3 minute pana ce sosul se ingroasa, apoi se lasa la racit.
Amestecati-l bine, bine inainte de al folosii.






Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest