vineri, 18 mai 2018

Kinder Pingui Cheesecake- la rece



Pentru baza tortului:
220g biscuiti simplii sau cu cacao
100g unt

Pentru crema de mascarpone:
500g mascarpone
250g smanatana grasa
120g zahar pudra
1 plic zahar vanilat
20g gelatina maruntita
+
80g ciocolata
3 linguri lapte

Pentru glazura de ciocolata:
150g ciocolata
150g frisca lichida

Incepem cu baza tortului: maruntim biscuitii, ii punem intr-un castron impreuna cu cacaoa.
Topim untul, il turnam peste biscuiti, amestecam bine, punem compozitia in tava cu inel detasabil si o lasam la rece pentru 30 de minute.....am folosit o tava cu diametru de 24cm.

Pentru stratul de ciocolata din mijlocul tortului punem la topit ciocolata rupta bucatele impreuna cu laptele, apoi o intindem pe o hartia de copt desenind un disc cu dimensiunile tavii in care am montat tortul...o dam la rece pana se intareste, chiar la congelator pentru 10 minute.

Ne ocupam de crema: mixam mascarponele, smanatana si zaharul pudra.
Gelatina se pune in 100ml apa rece si se lasa la hidratat timp de 10 minute, apoi se topeste la foc mic, se lasa la racit.
Cand gelatina este rece o adaugam in crema si mixeazam bine.
Jumatate din cantitatea de crema o punem in tava, aseazam cu atentie discul de ciocolata, punem restul de crema.
Dam tortul la rece pentru 4 ore pana se intareste crema.




Pentru glazura de ciocolata rupem ciocolata bucatele, frisca o punem pe foc, cand ajunge la punctul de fierbere se da deoparte, se adauga ciocolata, se amesteca bine, bine pana se topeste complet.
Se lasa sa se raceasca apoi se toarna peste tort...dam tortul la rece pana a doua zi.
Diana va doreste  pofta buna!




sâmbătă, 17 martie 2018

Negresa cu expresso si nuci



100g ciocolata amaruie
50g ciocolata cu lapte
100ml cafea expresso
150g zahar brun
250g rama
Se pun toate ingredientele intr-o oala la foc mic pana se topeste margarina.
Se da deoparte si se lasa la racit.
+
6 oua
150g faina
1/2plic praf de copt
1 cana nuci tocate
Ouale se bat spuma si se adauga in compozitia de ciocolata, se pune faina si praful de copt. Se presara cu nuci si se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 grade C.

glazura:
100g ciocolata
2 linguri lapte
Ciocolata rupta bucatele se topeste in laptele fierbinte.
Se glazureaza prajitura racita.

duminică, 11 martie 2018

Tort de ciocolata si visine





Blat de cacao:
6 oua, 
12 linguri zahar, 
6 linguri lapte,
 6 linguri ulei, 
9 linguri faina, 
10g praf de copt, 
3 linguri cacao

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura.
Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute.

Crema de ciocolata:
500ml frisca lichida, 
200g ciocolata amaruie
100g ciocolata cu lapte
3 linguri mari finetti,
1 borcan compot de visine

Ciocolata se taie marunt. 
Frisca se pune la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se da deoparte, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta se topeste.
Se lasa crema la rece pentru 4-5 ore, se adauga crema de finetti, apoi se mixeaza pana se intareste crema, se adauga visinele din compot bine scurse de zeama

Asamblare tort:
Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine.
Se umple tortul cu crema de ciocolata si visine.




sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Strudel cu dovleac II




400g foi de placinte
1,5kg dovleac ras
zahar
scortisoara, optional
ulei

Dovleacul se curata, se rade, se amesteca cu zaharul si scortisoara dupa gust. 
Pentru fiecare strudel se iau doua foi de placinta, se ung cu ulei si se presara cu dovleacul ras.
Peste startul de dovleac se aseaza alte doua foi de placinte unse de asemenea cu ulei si se presara din nou dovleac.
Se ruleaza strans strudelul si se aseaza in tava. 




Rezulta astfel patru strudele care se ung din abudenta cu ulei apoi si sa dau la cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 40-45 de minute.
Se servesc pudrate cu zahar din belsug.



Un alt mod mai rapid de preparare a placintei cu dovleac ar fi acesta:
in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se aseaza trei foi de placinta, se ung cu ulei, se preasara umplutura de dovleac, apoi alte trei foi unse, iar umplutura si tot asa,
 ultimul strat trebuie sa fie de foi, se taie patratele mici sau dupa preferinta
apoi se poate baga la cuptor.






duminică, 15 octombrie 2017

Stracciatella Cheesecake



Blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri cacaua

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul apoi faina si cacaua.
Se amesteca usor si se coace blatul la 180grade timp de 15 minute.
Se lasa la racit.
.
Crema
250g mascarpone
250g smantana grasa
250g frisca lichida
6 linguri zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
50g fulgi de ciocolata amaruie
Zaharul si vanilia se macina.
Se bate frisca impreuna cu zaharul, se adauga crema mascarpone si smantana,
se mixeaza bine crema apoi se pun si fulgii de ciocolata.

Glazura
100g ciocolata
50 ml frisca
Se topeste ciocolata taiata bucatele impreuna cu frisca la foc mic.













Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest