Pagini

luni, 29 martie 2010

noi premii

inca doua premii superbe primite de la Juste me
am sa le ofer tututror celor care ma viziteaza, luatile fara nici o retinere.
va pup pe toate si va multumesc pt vizita!



sâmbătă, 27 martie 2010

Tarta rapida cu mere


3 mere
3 linguri unt
1 limgurita scortisoara
4 linguri zahar

3 oua
1/2 cana faina
1.2 cana zahar

Merele se curata de coaja si se taie felii. Se pune untul intr-o cratita la topit, se pun merele, zaharul si scortisoara si se calesc 5 minute.
Ouale se bat putin si se amesteca cu faina si zaharul.
Intr-un vas ce merge la cuptor se pun merele calite si se toarna peste ele compozitia de oua.
Se introduce la cuptor pt 15 minute. Se scoate se presara cu scortisoara si putin unt se mai lasa 3 minute la cuptor.

joi, 25 martie 2010

un nou premiu primit d ela draga de Medi care se gandeste mereu la mine.
am sa-l ofer la randul meu




duminică, 21 martie 2010

premiu

Medi a fost tare draguta si mi-a oferit acest premiu , iti multumesc si te pup Medi !

vineri, 19 martie 2010

Creier pane


500g creier
2 oua
faina
pesmet
sare, piper

Creierul se curata de pielite, se cauta bine de eventuale bucatele de os si se pune in apa rece pana iese tot sangele. Apoi se fierbe 5 minute in apa cu sare si putin otet la foc potrivit.
Se scoate, cu atentie sa nu se sfarame, cu spumiera si se se pune la racit intr-o sita pt a se scurge de apa.
Creierul se sareaza si se pipereaza, se da prin faina, ou si pesmet si se prajeste in ulei incins pe amandoua partile.
Se pune pe un servetel de hartie pt a absoarbe grasimea.

Se serveste fierbinte cu garnitura de cartofi, orez, legume sau ce va place.

joi, 18 martie 2010

Coji de portocale confiate

1 kg si un pic coji de portocale
1 kg zahar
700 ml apa
100ml suc de portocala
1 plic zahar vanilat.

Cojile le tinem intr-un vas cu apa rece timp de 3 zile, schimband apa de 2-3 ori pe zi .
In a treia zi le scurgem de apa si le curatam de pielita alba, trebuie sa ramana 1 kg de coji, apoi le taiem subtiri ca betisoarele de chibrit.
Punem apa cu zaharul la fiert, cand da in clocot adaugam cojile si sucul de portocala, lasam sa fiarba la foc mic aproximativ 2 ore pana devin moi.La final punem si vanilia si amestecam putin sa se dizolve.
Trebuie sa amestecam continuu, mai ales spre final pt ca siropul scade si se prinde usor de fundul oalei.
Calde le punem in borcane bine uscate, le sigilam si le lasam sa se raceasca treptat invelite in paturi.
Sunt un deliciu in prajituri si creme pt diferite dulciuri.


marți, 16 martie 2010

Tortillas


 pt aluatul de tortillas
250g faina
1 lingurita sare
1/2 lingurita praf de copt
2 lingura ulei sau margarina
100ml lapte sau apa calduta

faina, praful de copt si sarea se amesteca, punem uleiul si laptele, framantam bine aluatul si il lasam deoparte timp de 20 minute acoperit cu un prosop.
Impartim aluatul in bile mici din care intindem cate o foaie subtire cat tigaia in care urmeaza sa o coacem.
Mie mi-au iesit 7 bucati, desi initial am impartit aluatul in 4.
Coacem tortilla la foc mic in tigaia bine incinsa cu un strop de ulei cam 2-3 minute. Cand face basicute o intoarcem pe partea cealalta.
Dupa ce s-au copt le tinem acoperite.

pt umplutura putem alege mai multe variante dupa prefetinte, dupa ce avem prin frigider
eu am incalzit putin o foie de tortilla si am unso cu crema de branza cu verdeturi, am pus varza taiata fideluta, piept de pui prajit, felii de rosii, cascaval ras, maioneza si ketch-up
o alta varianta ar fi sa inlocuim crema de branza cu un sos facut din smantana, ceapa rasa, sare, piper, usturoi, deasemenea putem folosi felii subtiri de sunculita sau bacon, ardeiul copt da un gust foarte deosebit.
am prajit pieptul de pui taiat fasii subtiri in ulei, am sarat si piperat


luni, 15 martie 2010

Cosulete de primavara




un pache de foietaj 800g.

200g ciocolata alba
200ml frisca
250g mascarpone.
Foietajul se lasa la temperatura cameri pt a se dezgheta.
Pe masa presarata cu faina se desface aluatul si se imparte in patrate cu latura de aproximativ 10 cm.
Se aseaza cu grija in forma de muffins, se inteapa usor cui furculita si se introduce in cuptorul incalzit.
Sunt coapte cand devin aurii pe margini si au crescut suficient. Se scot din forma si se lasa la racit.
Pt crema topim ciocolata cu frisca la foc mic si o lasam la rece o ora.Se mixaza bine pana devine o crema spumoasa apoi se incorporeaza si crema de mascarpone se amesteca bine si se umplu cosuletele cu ea, se orneaza dupa gust.
Din acesta reteta au iesit 3 tavi a cate 12 cosulete.