Pagini
▼
luni, 30 aprilie 2012
joi, 26 aprilie 2012
“Lasati-ma sa ghicesc! Un GPS vreau sa primesc!”
Probabil v-ati obisnuit cu super concursurile celor de la Elanko.ro
Acum aveti posibilitatea sa participati la un nou concurs pana in 15 mai 2012, ora 24.00,
Elanko.ro te invita la un nou concurs! Ghiceste orasul din imaginea prezentata pe formularul de inscriere in competitie, iar in 16 mai afli daca pleci in concediu alaturi de un partener de incredere, GPS-ul LDK 6008!
Pentru a participa, te invitam sa faci click pe imaginea de mai sus! Succes!asadar iata premiul pus la bataie, tentant nu?
vizitati si pagina de facebook
sâmbătă, 21 aprilie 2012
Cozanacel cu rahat
400g aluat de cozonac, reteta aici
rahaT colorat,
50g stafide,
1 ou,
50g zahar pudra
Dupa ce a cescut alutul l-am intins, l-am presarat cu rahat si stafide si l-am rulat, l-am lasat sa stea 15 minute dupa care l-am crescat pe mijloc, l-am uns cu galbenus de ou si l-am bagat in cuptorul incalzit la 180 grade.
Dupa ce s-a copt l-am uns cu albus de ou amestecat cu zahar pudra.
vineri, 20 aprilie 2012
Help Ioana!
O dulceata de fetita!!asta e primul gand cand te uiti in ochisorii ei frumosi.....si totusi Ioana nu un copil ceilalti, are o problema de sanatate, din pacate s-a nascut fara o manuta!
Ajutati-o pe Ioana sa duca o viata normala....nu e greu! Trebuie doar sa-i acordati 5 minute din tipul dumneavoastra pentru ai afla povestea si cu siguranta vi se va inmuia inima.
O mica donatie o poate ajuta sa fie un copil fericit cu adevarat!
Mai multe detalii: Help Ioana si pe facebook
Despre
Ioana Maria s-a nascut pe 15 iulie 2008. Bucuria cu care parintii fetitei asteptau primul copil s-a transformat in uluire.Fetita s-a nascut fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta.
Misiune
In acest moment, proteza bionica ar fi cea mai potrivita.Pretul acestei proteze, aplicarea, tratamentul de dupa aplicare si consilierea pentru integrarea in societate a Ioanei, in bune conditii sunt niste lucruri care efectiv depasesc financiar posibilitatile parintilor fetitei.
Aici, interventia fiecaruia dintre Dumneavoastra ne poate ajuta sa ii oferim Ioanei un viitor altfel. Orice donatie, oricat de mica, este un pas spre mai bine pentru Ioana.
Descriere
Ioana Maria s-a nascut pe 15 iulie 2008. Fetita s-a nascut fara jumatate din antebratul drept si fara mana dreapta. Mai precis, conform Scrisorii Medicale din data de 15/07/2008, "Agenezia jumatatii distale antebrat si mana dreapta". Informaţii generale
Doneaza prin telefon!
Teledon valabil in reteaua Romtelecom:
Teledon valabil in reteaua Romtelecom:
0900 900 543 pentru 2 euro
0900 900 545 pentru 5 euro
0900 900 547 pentru 10 euro
0900 900 545 pentru 5 euro
0900 900 547 pentru 10 euro
Cont Volksbank (EUR):
RO15 VBBU 2511 UN47 4092 1101
Sucursala Unirea Bucuresti
RO15 VBBU 2511 UN47 4092 1101
Sucursala Unirea Bucuresti
Cont Volksbank (USD):
RO44 VBBU 2511 UN47 4092 3101
Sucursala Unirea Bucuresti
RO44 VBBU 2511 UN47 4092 3101
Sucursala Unirea Bucuresti
Cont Volksbank (RON):
RO77 VBBU 2511 UN47 4092 2701
Sucursala Unirea Bucuresti
RO77 VBBU 2511 UN47 4092 2701
Sucursala Unirea Bucuresti
CODUL SWIFT
VBBUROBU
VBBUROBU
Beneficiar cont: Mihai Iulian - tatal Ioanei
identificat cu Ci seria IF numarul 117577
CNP 1781003090082
0728.11.88.77
mdiulian@gmail.com
identificat cu Ci seria IF numarul 117577
CNP 1781003090082
0728.11.88.77
mdiulian@gmail.com
joi, 19 aprilie 2012
Prajitura fina cu nuci
Aluat:
500g făină
120 g de zahăr
250g margarina moale
3 galbenusuri de ou
2 linguri smantana
10 grame de praf de copt
Framantam un aluat din toate ingredientele apoi il dam la rece pentru cel putin 30 minute.
Il impartim in doua si intindem doua foi in tava mare de la aragaz...40/40cm
Crema:
600 ml de lapte
5 linguri de faina
250 g unt moale
150 grame de zahăr
2 pliculete de zahăr vanilat
3 oua
100ml lapte il amestecam cu faina, zaharul si ouale batute separat putin cu furculita.
Restul de lapte il punem la fiert apoi il turnam peste prima compozitie.Fierbem crema la foc mic pana s eingroasa tare, adaugam vanilia si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit crema o mixam cu untul pana obtinem o crema spumoasa.
Umplutura pentru prima foaie:
200g nuci macinate
100g zahăr tos
50g unt
2 linguri de miere
Mierea,zaharul si untul se topesc pe foc mic, dam deoparte si punem nuca macinata.
Intindem crema peste prima foaie de aluat.
Coacem la 180 grade, cam 10 minute....eu am uitat-o in cuptor si s-a rumenit cam tare nuca.
Umplutura pentru a doua foaie:
6 albusuri
200 de grame de nucă de cocos
120 g de zahăr
4-5 linguri gem de visine sau altfel de gem , dar sa fie mai acrisor
Albusurile le batem spuma, adaugam trepta zaharul si batem in continuare pana obtinem o bezea tare, apoi adaugam nuca de cocos.
Cea de a doua foaie de aluat o intindem in tava, o ungem cu gem si intindem bezeaua cu nuca de cocos.
Coacem la 180grade, cam 15 minute, apoi oprim cuptorul si o lasam sa se raceasca acolo.
Asamblare:
Ungem prima foaie cu jumatate de crema, asezam cea de a doua foaie, ungem cu restul de crema.
Dam prajitura la rece.
Cel mai bine e sa se taie a doua se cand foile s-au inmuiat...sau chiar a treia zi, va fi si mai buna.
Tot atunci radem ciocolata sau o ornam cu bilute colorate...eu am ornat-o cu bilute colorate imediat ce a fost gata, din pacate acestea s-au topit in crema dand un aspect urat prajituri.
luni, 16 aprilie 2012
Pasca cu branza si smantana
pentru aluat puteti vedea reteta de Pasca cu branza dulce
singura modificare pe care am facut-o a fost ca de data asta am hotarat sa fac o pasca mai micuta, de aceea am folosit doar jumatate din cantitati pentru ingredientele pentru aluat, cu mici modificari.
300g faina
25g drojdie
20g zahar
30ml ulei
2 galbenusuri
150ml lapte caldut
1/4 lingurita sare
coaja rasa de la 1/2 lamaie
De data am asta am framantat aluatul cu mana.
Am dizolvat drojdia in laptele cald, am pus o lingura de zahar si 2 de faina si am lasat-o la cald pana a crescut si s-a format o spuma la suprafata.
Faina am cernut-o intr-un lighean, in mijloc am turnat drojdia, am amestecat putin, apoi pe rand am pus sarea, galbenusurile, uleiul si coaja de lamaie. Am framantat bine aluatul pana a devenit fin si neted si l-am lasat la crescut o ora.
pentru umplutura:
300g branza grasa
300ml smantana grasa
4 oua
3-4 linguri de gris
100g zahar
coaja si zeama de lamaie
1 zahar vanilat
1/2 fiola esenta de rom
stafide
Am oprit o bucatica din care am modelat crucea, restul de aluat l-am intins doar pe fundul tavii.
Pentru umplutura am amestecat branza cu smantana si am mixat-o cu blederul de mana pentru a scapa de cocoloasele branzei. Astfel am obtinut o crema spumoasa. Apoi am pus si restul ingredientelor.
Am turnat umplutura in tava si am bagat-o la cuptor la 180grade.
Cand a inceput sa se rumeneasca deasupra am pus si crucea facuta din aluat.
Pasca e gata cand o scobitoare introdusa in mijloc iese curata.
marți, 10 aprilie 2012
Tort "Raza de Soare"
un titlu frumos, nu-i asa?.... eu zic ca-l merita!
pentru ca e un tort delicios
contine un blat crocant,
altul pufos, jeleu de afine si capsuni
altul pufos, jeleu de afine si capsuni
crema fina de vanilie cu bucatele de ciocolata
si o crema delicioasa de capsuni,
numai buna acum la inceput de primavara!
hai ca l-am laudat destul:)
hai ca l-am laudat destul:)
Pentru baza vom pregati un blat nisipos din:
100g unt,
150g faina,
50g zahar,
1 varf de sare,
1 plic zahar vanilat,
1 galbenus de ou,
Se framanta un aluat din toate ingredientele si se da la rece 30 minute.
Apoi se intinde in tava o foaie rotunda cu diametru de 26cm si se coace la 180 de grade timp de 15 minute.
Foaia coapta se unge cu 2 linguri de dulceata sau jeleu de capsuni...eu am avut dulceata de afine.
pentru blatul pufos de pandişpan:
5oua,
180g zahar,
2linguri amidon de porumb,
10g praf de copt,
120g faina
180g zahar,
2linguri amidon de porumb,
10g praf de copt,
120g faina
Ouale se bat spuma cu zaharul, se adauga faina, amidonul si praful de copt.
Se amesteca usor cu o lingura si se toarna in tava cu diametru de 26cm.
Se coace la 180 grade timp de 30 minute.
Rece se taie in trei felii.
Felia care a fost la baza blatului se opreste pentru partea de sus a tortului.
Felia care a fost la baza blatului se opreste pentru partea de sus a tortului.
A doua felie se pune peste foaia unsa cu dulceata.
Un castron cu dimensiunea de 22-24 cm. se tapeteaza cu folie de naylon sau aluminiu.
Ultima felie de blat se aseaza in interiorul castronului si turnam crema de vanilie in interior apoi dam vasul la rece...eu l-am pus in congelator cam 45 minute, pana crema s-a intarit.
Un castron cu dimensiunea de 22-24 cm. se tapeteaza cu folie de naylon sau aluminiu.
Ultima felie de blat se aseaza in interiorul castronului si turnam crema de vanilie in interior apoi dam vasul la rece...eu l-am pus in congelator cam 45 minute, pana crema s-a intarit.
pentru crena de vanilie:
10g gelatina
2-3 linguri fulgi de ciocolata
400ml smantana grasa 25%
60g zahar pudra,
1ou,
200ml lapte,
2linguri mari amidon de porumb,
50g zahar,
1 esenta de vanilie
Se amesteca oul cu zaharul si amidonul, apoi se pune laptele, se amesteca bine si se pune pe foc.
Se fierbe crema pana se ingroasa, se adauga vanilia apoi se lasa la racit.
Gelatina se pune la inmuiat pentru 15 minute apoi se topeste la foc mic, fara a se fierbe.
2-3 linguri fulgi de ciocolata
400ml smantana grasa 25%
60g zahar pudra,
1ou,
200ml lapte,
2linguri mari amidon de porumb,
50g zahar,
1 esenta de vanilie
Se amesteca oul cu zaharul si amidonul, apoi se pune laptele, se amesteca bine si se pune pe foc.
Se fierbe crema pana se ingroasa, se adauga vanilia apoi se lasa la racit.
Gelatina se pune la inmuiat pentru 15 minute apoi se topeste la foc mic, fara a se fierbe.
In vasul de la mixer se pune smantana, zaharul pudra, se mixeaza putin, se pune crema racita, apoi gelatina racorita.
Adaugam si fulgi de ciocolata.
Crema de capsuni
500ml smantana grasa 25%
400g capsuni,
100g zahar pudra,
10g gelatina
Fructele se paseaza cu furculita.
Se opreste putin suc pentru jeleul ce se pune la final pe tort.
Smantana se mixeaza cu zaharul si fructele.
Gelatina se pune la hidratat cu 50ml apa, apoi se topeste. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca in crema cu capsuni.
500ml smantana grasa 25%
400g capsuni,
100g zahar pudra,
10g gelatina
Fructele se paseaza cu furculita.
Se opreste putin suc pentru jeleul ce se pune la final pe tort.
Smantana se mixeaza cu zaharul si fructele.
Gelatina se pune la hidratat cu 50ml apa, apoi se topeste. Se lasa sa se raceasca apoi se amesteca in crema cu capsuni.
Jeleu de capsuni:
10g gelatina,
450ml suc de capsuni..eu am avut cam 100g de la capsuni si am completat cu apa
Gelatina se tine 15 minute la hidratat in sucul de capsuni apoi se topeste.
Se toarna rece peste tort.
Asamblarea se face in forma cu inel detasabil:
Se scoate tortul de la rece si se rastoarna peste cele doua blaturi.
Se pune inelul la tort, si se toarna crema de capsuni si cea de a treia foaie de blat.
Se da tortul la rece apoi se orneaza cu jeleu de capsuni.