marți, 10 noiembrie 2009

Cartofi frantuzesti







aproximativ 1 kg si jumatate de cartofi,
 5 oua,
cascaval,
 branza telemea ..eu am folosit branza topita,
 200 ml smantana,
3 linguri ulei,
2 linguri faina,
sare, piper.

Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare..se lasa la racit, se curata de coaja si se feliaza.
Ouale se fierb...puneti cu un pic de sare in apa, astfel se previne iesirea albusului din ou in caz ca se crapa coaja.
Se unge cu unt un vas de yena, se pun in straturi cartofii taiati felii, ouale feliate, branza si cascavalul ras. Ultimul strat trebuie sa fie cel de cartofi.
Separat se incinge uleiul, se pune faina si se amesteca bine. Se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroasa sosul. Se stige cu smantana, se lasa sa dea un clocot apoi se opreste focul.
Se da gust cu sare si piper. Se toarna sosul peste cartofi si se rade cascaval deasupra.
Se da tava la cuptor si se coace pana se rumeneste frumos .





dian@'s cakes: FESTIVALUL BLOGURILOR GUSTOASE !

dian@'s cakes: FESTIVALUL BLOGURILOR GUSTOASE !

FESTIVALUL BLOGURILOR GUSTOASE !

De ieri a inceput votarea la concursul FESTIVALUL BLOGURILOR GUSTOASE si se va desfasura pana in data de 22 noiembrie.
Cine doreste sa ma voteze ii multumesc foaret mult, o poate face aici:

pt categoria celor mai gustoase mancaruri romanesti:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/mancaruri-traditionale-romanesti

pt categoria celor mai gustoase torturi:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/torturi

pt categoria celor mai gustoase dulciuri:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-gustoase/dulciuri-diverse

pt categoria celor mai frumos decorate mancaruri:
http://www.gustos.ro/concurs/voteaza-blogul-cu-cele-mai-frumos-decorate-mancaruri

Leapsa foto

Am primit de la Gaby Leapsa foto, ce trebuie facut ? simplu sa postam o foto serioasa si una haioasa si apoi sa o dam mai departe.

si pentru ca e toamna m-am gandit la un buchet frumos de flori de toamna

...si o poza haioasa cu maimutele si una cu puiul si gaina .



o dau mai departe....Silvia , Medi ,Mariana si Maria-Elena .

luni, 9 noiembrie 2009

Pomelo



Va place acest fruct?
Ce stiti despre el?

Pomelo se cultiva in Taiwan, India, Malaesia, Indonesia, Noua Guinee, dar si in zonele mai calde din America.
Pulpa fructului este galbena cu variatii de roz si rosu, are gustul ca un grapefruit dulce.
Este cel mai mare fruct dintre citrice, ajungand uneori pana la dimensiunile unui pepene urias.

Pomelo este bogat in vitamina C. Contine luteina, betacaroten, potasiu, fier, magneziu si calciu. Sa nu uitam vitaminele B1, B2, B3, B5 si B9.
Poate fi consumat pentru pentru prevenirea si tratarea racelilor si gripelor. Stimuleaza sistemul imunitar.
Ajuta in divere boli printre care cancerul, bolile aparatului circulator, varicele, hemoroizii, durerile de articulatii.
Are proprietati diuretice ajutand la tratarea obezitatii cu doar 42 calorii la 100g pulpa.
Este un stimulator digestiv ideal.
Multi sustin efectele sale impotriva stresului.
Este util în anemia feriprivă ca tratament adjuvant prin conţinutul de vitamina C care creşte absorbţia fierului.
Acidul folic este una din vitaminele importante în diviziunea şi multiplicarea celulară din primele luni de sarcină, astfel consumul de suc de pomelo este indicat pentru gravide.

Printfriendly