vineri, 11 decembrie 2009

luni, 7 decembrie 2009

Tort cu mousse de ciocolata si iaurt de capsuni




Blat:
3 oua,3linguri zahar,3 linguri faina, 1 lingura lapte sau apa, 80 ml ulei, 1/2 praf de copt, cacaoa
Albusurile se mixeaza bine cu zaharul, se pun galbenusurile, apoi treptat laptele, uleiul, cacaoa si faina amestecata cu praful de copt.
Se toarna copoztia in tava si se coace.


Cele trei creme mousse:
200g ciocolata de lapte
200g ciocolata alba
2 plicuri gelatina -20g
un iaurt mare de capsuni
1l frisca lichida

Pentru inceput se mixeaza 800ml frisca.
Se imparte in trei pentru cele trei creme de mousse.

Mousse cu iaurt:
1 plic de gelatina(10g) se pune cu 2 linguri lapte la hidratat, se topeste si se amesteca treptat cu iaurtul.
 Caldut se amesteca cu restul de frisca mixata.

Mousse de ciocolata cu lapte:
1/2 plic de gelatina (5g) se pune separat la hidratat.
Ciocolata de lapte se topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu gelatina topita. 
Se amesteca cu restul de frișcă mixata.

 Mousse de ciocolata alba: 
 1/2 plic de gelatina (5g) se pune separat la hidratat.
Ciocolata alba se la topeste cu 100ml frisca si se amesteca cu gelatina topita.
Se amesteca cu restul de frisca mixata. 

Asamblare:
Blatul se pune in tava cu inel detasabil, se pune mousseul de ciocolata cu lapte, se da la rece cateva minute pana se intareste putin.
Se toarnă cu atenție si mousseul de ciocolata alba, se da la rece si apoi mousseul de iaurt.
Se da la rece pentru cateva ore bune.


 

luni, 30 noiembrie 2009

Rulada cu dovleac si crema de branza - Pumpkin roll

Aceasta reteta o am de la Monika de pe Gustos.ro
este o reteta traditionala ce se face de Thanksgivingin America.


pentru rulada:
3 oua
250g zahar
200g piureu de dovleac
1 lingurita praf de copt
2 lingurite scortisoara
1 lingurita ghimbir
1.2 lingurita nucsoara rasa
180g faina

Ouale se mixeaza cu zaharul, se pune dovleacul, mirodeniile si faina. Se amesteca bine si se pun in tava pe hartie de copt si se baga la cuptor.
Se scoate din tava direct pe un prosop, se ruleaza si se lasa la racit.

pentru crema:
200g crema de branza philadelphia
200g unt
coaja+ zeama de la o lamaie
250g zahar pudra
o esenta de vanilie
Se mixeaza branza cu zaharul si untul, se adauga coaja si zeama de lamaie si vanilia.
S umple rulada cu crema si se da la rece pt 3-4 ore cand se poate taia.


duminică, 29 noiembrie 2009

Prajitura cu visine



6 oua
12 linguri zahar
100ml lapte
100ml ulei
un praf de copt
12 linguri faina
+ 2 cani visine
1 lingura zahar
1 lingura faina

Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana se formeaza o spuma densa care nu curge, se pun pe rand galbenusurile, laptele si uleiul, apoi faina cu praful de copt. Se amesteca usor si se toarna compozitia in tava .
Visinele se curata de samburi, se lasa la surs, apoi se amesteca cu lingura de zaharul si cea de faina, se repartizeaza peste blatul din tava.
Se da prajitura la copt, se face proba cu scobitoarea, introducem scobitoarea in blat, daca iese curata inseamna ca e copt.Se lasa la racit si se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.

joi, 26 noiembrie 2009

Buzunare cu ciuperci






doua felii piept de pui
o ceapa, o conserva de ciuperci
faian, 2 oua, pesmet, ulei
sare, piper, un praf de cimbru


se pune ceapa taiata cu ciupercile la calit, se sareaza, pipereaza si se pune cimbru maruntit. se lasa la racit.
pieptul de pui se portioneaza, se fac buzunarele, se condimenteaza cu sare si piper si se umplu cu ciupercile. prindem capetele cu scobitori apoi il dam prin faina, ou si pemet. le punem la prajit in ulei incins.

marți, 24 noiembrie 2009

Tort aniversar




Pt blat:
12 oua, 2 plicuri praf de copt, 360g faina, 320g zahar.
Am copt 2 blaturi a cate 6 oua fiecare. le-am taiat in doua si le-am insiropat cu sirop din 300ml apa, 250g zahar si 200ml cafea,un plic de ness.

Crema:
8 oua, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, 1 plic gelatina maruntita, 600ml frisca, 3 linguri zahar pudra.
se pune gelatina cu putina apa la hidratat
se bat ouale cu zaharul, se pun pe baie de aburi si se bat bine pana se formeaza o crema groasa. se adauga gelatina si zaharul vanilat.o dam deoparte sa se raceasca.
frisca se mixeaza cu zaharul praf si se amesteca cu crema racita.

se umple tortul, se orneaza cu 400ml frisca batuta cu 2 linguri zahar pudra.

gelatina la hidratat
crema de galbenusurile batute pe aburi
incorporam galbenusurile in frisca
tortul umplut cu crema si stat la rece 30 minute inainte de ornare


duminică, 22 noiembrie 2009

Guguluf cu banane



 
2 banane coapte
2 oua,
50 g margarina moale, 
200 g zahar, 
320g faina,
1 varf cutit de sare, 
1 praf de copt, 
2 linguri smantana

Margarina se mixeaza cu ouale si zaharul, se adauga bananele zdrobite si restul ingredientelor.
Se pune compozitia in forma de guguluf unsa cu unt si tapetata cu faina.
Se coace la 180 de grade timp de 20 de minute.




Printfriendly