vineri, 5 februarie 2010

Fish fingers - crochete de peste


 2 fileuri pe peste
150ml apa minerala
4-5 linguri de faina
sare, piper, boia dulce, 
optional verdeata marar, patrunjel
5 linguri de pesmet
ulei pt prajit

Intr-un castron se face un amestec din: apa, faina, sare , piper, boia, verdeata .
Fileul se taie pe latime in fasii de un cm. si se dau prin compozitia cu faina, apoi prin pesmet .
Se pun bucatie de peste la prajit in ulei incins, dupa 2 minute se intoarce si se prajeste si pe partea cealalta. Se scoate pe o farfurie cu prosop de hartie pt a absoarbi toata grasimea.

Langa peste merge foarte bine un sos de usturoi care se face asa:
4 catei de usturoi se curata si se stivesc, se freaca cu un praf de sare, se amesteca cu un paharut de iaurt simplu sau smantana, sare piper, jumatate lingura de otet sau zeama de lamaie, boia dulce . 



joi, 4 februarie 2010

Guguluf cu mere

astazi aveam chef de ceva dulce, asa ca am improvizat rapid si fara prea multa bataie de cap am facut acest guguluf cu mere..... o bunatate !

 
 5oua
10 linguri zahar
100ml ulei
1 plic praf de copt
8 linguri faina
1 plic zahar vanilat
esenta de rom

2 mere
50g stafide
scortisoare
pt blat: separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana obtinem o spuma tare care nu curge.
punem pe rand galbenusurile si uleiul, amestecam usor sa se omogenizeze bine, adauga si faina cernuta, praful de copt, stafidele, vanilia esenta de rom.
turnam compozitia in forma de guguluf unsa cu ulei si presarata cu faina.
merele le curatam de coaja si le taiem felii.
feliile de la un mar le presaram cu scortisoara si o lingura de faina, apoi le introducem in picioare (adica vertical) in aluat, celelalte le punem pe deasupra si presaram scortisoara.
introducem tava la copt in cuptorul incins.
deasupra am ornat cu ciocolata topita.

luni, 1 februarie 2010

Muffins cu visine si stafide

ingrediente

3 cani faina
2 cani zahar
1/2 cana cacao
1 lingurita sare
1plic praf de copt
2/3 cana ulei
2 oua
2 cani lapte caldut
3 lingurite esenta de rom

pt glazura
100g ciocolata
2-3 linguri de lapte

se incalzeste cuptorul la 180 grade C
intr-un vas se pun toate ingredientele uscate si se amesteca, se adauga ouale, uleiul,laptele si esenta de rom
se umplu formele cu amestecul, se pune in fiecare 3 visine si 3 stafide, se coc 10-15 min.
se racesc complet si se glazureaza cu ciocolata topita impreuna cu laptele.



vineri, 29 ianuarie 2010

Targ cu suflet la malul marii

 Prietena mea Vero ne face o invitatie:

''Va invitam la primul targ de handmade din anul 2010, care va avea loc la Casa de Cultura din Constanta. Targul se va desfasura intre 10-11 februarie 2010 intre orele 10:00-22:00.''

Tarta caramel cu mere

O tarta foarte gustoasa, o combinatie delicioasa dintre gustul merelor zemoase, scortisoara si caramelul......
.......o  minunatie cu mijlocul moale si aromat si marginile crocante, dar nu tari.



Pentru aluat de tarta :
250g faina
100g margarina sau untura
120g zahar
1 ou
un praf de sare, cat luati cu 3 degete
1 plic zahar vanilat
1 plic praf de copt

Punem faina cu grasimea intr-un vas si o freacam usor intre palme, adaugam celelalte ingrediente si framantam un aluat.
  Nu se framanta prea mult pentru ca din cauza calduri mainilor aluatul va poate pacali si va mai cere faina, ceea ce duce la un aluat foarte tare.
  Dam aluatul la rece timp de 30 de minute.


Intre timp facem caramelul din:
200g zahar
50ml apa
50g margarina
scortisoara
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare

Punem toate ingredientele pe foc si fierbem pana se topeste zaharul, lasam deoparte la racit.


Oprim 1/4 din aluat pentru gratar, restul il intindem in tava presarata cu faina, tapetam si peretii lateral cu aluat ..eu am folosit-o pe cea cu inel.
Curatam 3-4 mere de coaja, le taiem felii subtiri si le rasfiram in tava, formam deasupra gratarul din aluatul oprit.
Turnam siropul peste tarta de mere si se o introducem in cuptorul incins bine.
Coacem tarta pana ce aluatul devine usor maroniu.




Pofta buna!



marți, 26 ianuarie 2010

Ciorba de perisoare

 

2 morcovi
1 patrunjel
2 felii telina
1 pastarnac
1 ceapa
1/2 ardei rosu
1 pastarnac
Tocam  zarzavaturile si le punem in ulei incins la calit, acoperim cu apa cat sa a le cuprinda.
Le lasam la foc mic pana se patrund, apoi completam cu apa si lasam sa fiarba.


Intre timp pregatim perisoarele din:
600g carne macinata
1/2 ceapa taiata marunt sau rasa
3-4 linguri orez spalat
2 oua
sare, piper, putin patrunjel verde


Amestecam bine compozitia si cu mana uda si formam perisoare Le punem in oala, lasam sa dea 2-3 clocote si adaugam si 2 rosii taiate marunt si curatate de pielita, sau pasta de rosii.
Dam gust la ciorbita cu: sare, piper, etc
Cand perisoarele au fiert dregem cu bors sau alta acreala, la sfarsit dupa ce am oprit focul punem si  patrunjelul verde.




Se serveste cu smanata.
POFTA BUNA !

Printfriendly