sâmbătă, 13 martie 2010

Cuiburi de viespi cu nuca

Aluatul:
500g faina, 40g drojdie, 30g zahar, 15 ml rom, 50ml ulei, 4 galbenusuri, 300ml lapte caldut, 1/2 lingurita sare, coaja rasa de la 1/2 lamaie sau portocala

Pt uns:
200g unt moale, 200g nuci macinate, 100g zahar

Sirop:
100ml lapte, 150g zahar, 1 plic zahar vanilat

Eu am facut aluatul direct in MP, dar s epoate face si intr-un vas mare de 2,5 l.
Asadar am pus drojdia si zaharul im cuva MP si am pornit programul de framantat.
Cu capacul ridicat in timp ce ea framanta am pus pe rand: cate un galbenus, romul, uleiul,coaja de portocala, sarea, laptele si la urma faina cernuta.
Am pus capacul si am lasat-o sa-si faca treaba mai departe.
Intre timp frecam untul cu zaharul. O cratita pt copt o ungem bine cu unt.
Cand a crescut suficient, cat sa-si dubleze volumul, pe masa infainata se intinde o foaie dreptunghiulara de 4 mm grosime.
Ungem foaia cu unt si presaram nuca, rulam aluatul si-l taiem felii de cate 5 cm latime.
Partea ca va fi baza ruloului o strangem putin la un capat pt a nu curge untul si il punem in cratita.
Lasam cam 3 cm distanta intre ele pt a avea loc sa creasca.
Acoperim oala cu un prosop curat si lasam la crescut timp de 30 minute dupa care o bagam in cuptorul bine incalzit la foc mijlociu.

Intre timp fierbem siropul 2-3 clocote.
Cand cuibul de viespi este copt se unge cu acest sirop si se mai da la cuptor 10 minute.

Se servesc calde sau reci, desprinzand usor unele de altele. Pofta buna!

miercuri, 10 martie 2010

concurs Knorr

Pt toti cei care ma urmaresc si-imi citesc blogul le adresez o rugaminte:
eu si piticii mei avem nevoie de 5 stelute pt a castiga puncte la concursul de desene de pe situl Gustos.ro
Ne puteti gasi pe prima pagina la nr 8 desenele lui Robi si Raul 1 si la nr 7 desenele lui Robi si Raul 2.


Pt a putea vota nu uitati ca trebuie sa fiti logati.


http://www.gustos.ro/concurs-cuburi-knorr-galerii/

Daca aveti vreo nelamurire nu ezitati sa ma intrebati.
Va multumim din suflet. Diana

Cartofi taranesti cu ficatei de pui


500g cartofi rosii, din cei nefainosi
o ceapa
500g ficatei de pui
2 linguri faina
 ulei
sare, piper, boia dulce

Cartofi se curata se taie cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Ceapa o taiem marunt si o punem la calit in ulei incins, o lasam pana devine traslucida si punem boiaua, amestecam bine. Punem si cartofii scursi de apa in care au fiert. Amestecam usor si dam deoparte.
Ficateii spalati si curatati de pielite se taie cubulete (eu ii las mai maricei), ii tavalim prin faina si punem intr-o cratita cu ulei incins. Amestecam usor sa nu se prinda de fund si completam cu putina supa sau apa, cat si acopere. Ii lasam sa fiarba inabusit 10 minute, le dam gust cu sare si piper.
Cine doreste poata sa puna si usturoi .

luni, 8 martie 2010

Rulada umpluta de vitel

10-12 felii muschii de vitel
1 morcov
1/4 ardei rosu
1 conserva ciuperci
8 felii cascaval
cateva felii de sunca
sare, piper, patrunjel verde
felii se bat usor cu ciocanul, ca pt snitele si se intind una langa alta pe o foaie de aluminiu.
se sareaza si se pipereaza dupa care "aliniem" cascavalul, sunca, ciupercile, ardeiul felii lungi, morcovii taiati pe lung se presara verdeata.
rulam cat mai strans cu ajutorul foliei si punem intr-o tava cu o ceasca de apa la cuptor.
 cand carnea s-a facut dam folia deoparte si o mai lasam cateva minute la cuptor pt a se rumenii frumos rulada.
se serveste cu ce garnitura va place .
Adăugaţi o legendă

duminică, 7 martie 2010

Brownies Cappuccino-Negresa cu cappuccino

 
De cand am vazut prajitura asta mi-a placut foarte mult
mi-am zis ca am o sa o fac si eu si uite ca acum i-a venit randul.
Este o prajitura foarte fina si de gust nu mai zic.....este delicioasaaaaaa!!!
Si-a castigat un loc binemeriatat in categoria "favorite" !!!
blat
120g ciocolata
100g unt
3/4 cana zahar
1 plic zahar vanilat
2 linguri cappuccino
2 oua
1/2 cana faina
1/2 cana nuca macinata
 1/2 plic praf de copt
o priza sare
(1 cana=200ml)
(tava de 20/36cm )

Pentru blat: se topeste la foc mic ciocolata cu untul, se adauga cappuccino, zaharul, vanilia, se amesteca pana se omogenizeaza si se lasa la racit.
Ouale se mixeaza, se toarna peste ele compozitia cu ciocolata amestecand continu. Se pune faina, nucile, sarea si praful de copt, amestecand usor.
Compozitia se toarna in tava si se baga la cuptor pentru 25 minute.

crema:
125g mascarpone
120g unt moale
3/4 cana zahar pudra
1 plic zahar vanilat
1/2 lingurita scortisoara...eu nu am pus

Pentru crema: mixam mascarpone cu untul si zaharul pudra si vanilia.


glazura:
100g ciocolata
2 linguri unt
1/4 cana frisca lichida
2 linguri cappuccino
 pt glazura: topim ciocolata cu untul, frisca si cappuccino.

Intindem crema pe blat si dam la rece 1 ora apoi turnam glazura calduta.



sâmbătă, 6 martie 2010

 

am primit aceste frumoase premii  de primavara de la Anca am sa le ofer cu mult drag
si tuturor femeilor dar mai ales mamicilor!

joi, 4 martie 2010

Tort cu mascarpone si zmeura




acest tort l-am facut de anul nou...a trecut ceva timp si am zis ca ar fi cazul sa-l pun pe blog.
nu e un tort complicat si crema se face foarte usor.

blat de cacao din:
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, praf de copt se coace in tava rotunda.
rece se taie in 3 felii pe orizontala, trebuia sa il tai doar in 2 atunci asa puteam sa repartizez mai bine crema.
... am fost nevoita sa apelez la putina frisca pt stratul 2.

crema:
300g zmeura pasata si trecuta prin strecuratoare pt a inlatura samburilor, se amesteca cu un plic de gelatina si 5 linguri de zahar, o lasam 10-15 minute apoi o dam pe foc pana cand incepe sa fiarba si se lasa la racit.
Cand e calduta se amesteca cu o cutie de mascarpone.
Se umple tortul cu crema imediat, deoarece daca e rece se inchega crema si e greu de intins.

glazura: 100 g ciocolata se topeste cu 3 linguri lapte sau frisca lichida.

Printfriendly