marți, 29 iunie 2010

Tort -negresa cu nuca si cafea


pentru blat
8 oua
150g zahar
100ml cafea concentrata
200g unt
180g faina
100g nuci taiate bucatele
1 praf de copt
1 esenta de rom
pentru glazura
100g ciocolata
50ml frisca

Albusurile le batem spuma tare, adaugam zaharul si continuam sa batem pana ce acesta se topeste.
Turnam galbenusurile unul cate unul si amestecam bine, apoi cafeaua, esenta de rom, untul topit.
La urma punem faina, praful de copt si nucile, amestecam usor si turnam compozitia de blat in tava de copt unsa cu unt si tapetata cu faina.Introducem tava in cuptorul incalzit la 180 grade.
Facem testul cu scobitoarea introducand-o in blat, daca aceasta iese uscata inseamna ca blatul e copt, il scoatem din cuptor si il lasam deoparte sa se raceasca.
Glazura: taiem marunt ciocolata, o punem intr-un castronel impreuna cu frisca si o topim in cuptorul cu microunde sau pe baie de aburi.
Turnam usor glazura peste blat si ornam cum ne place.

duminică, 27 iunie 2010

Supa de rosii cu galuste de gris

1 kg de rosii coapte bine
1,5 litri supa de pui si legume
pt galuste de gris: 3 oua, gris
Rosiile taiate in patru se pun intr-o oala mica pe foc si se lasa pana se inmoaie, apoi se dau prin sita pt a scapa de pielite si seminte.
Sucull rezultat se pune in supa strecurata si se da un clocot, dupa care facem  galuste de gris.
Se condimenteaza cu sare, piper, punem si putin zahar.
E superrrrrrrrrrrr buna!
premii, premii de la Medi



si de la Alexandrina

si acum leapsa....


Ce inseamna blogul pentru tine???
Blogul e ca si copilul meu...cand deschid calc. la el ma duc prima data.
Cat de dependenta esti de blog?
Destul de mult, desi am zile in care nu-mi vine sa scriu nimic....tot stau cu ochii pe el.
Cum alegi subiectul,Ce te inspira?
Ce ma inspira?..greu de spus, scriu retete pe care le fac eu, si de cele mai multe ori cand incep ceva nu stiu cum o sa arate finalul.
Ce-ti place si ce nu-ti place in lumea virtuala a blogurilor?
Imi plac fetele, imi plac ideile lor si faptul ca suntem o comunitate prietenoasa.
Cum alegi blogul preferat?
Nu am unul preferat, sunt multe bloguri frumoase, imi plac cele care au prezentari frumoase, fotografii deosebite si bineinteles retete bune.

sâmbătă, 26 iunie 2010

Prajitura cu piersici si bezea


6  oua
10 linguri apa minerala
6 linguri ulei
500 g zahar
250g faina
1 plic praf de copt
4-5  piersici
Galbenusurile le frecam cu 250g zahar, turnam treptat apa minerala, apoi uleiul si amestecam bine. Adaugam faina si praful de copt, amestecam usor si  turnam compozitia in tava.
Piersicile le taiem felii si le asezam frumos peste compozitia de blat.
Introducem tava in cuptorul incalzit si o lasam aproximativ 15-20 de minute, cat sa fie blatul compt pe jumatate.
Intre timp batem bine albusurile cu 250g zahar, turnam usor bezeaua peste fructe si o nivelam frumos.
Coacem prajitura 10 minute dupa care micsoram focul si o mai lasam in cuptor pana se usuca bezeaua.

sâmbătă, 19 iunie 2010

Inghetata de capsuni


3 galbenusuri
370ml frisca
150g zahar
350g capsuni
Galbenusurile se amesteca cu zaharul si frisca si se pune pe foc amestecand continuu.
Se fierbe pana se ingroasa putin crema si se lasa la racit, apoi se mixeaza bine si se adauga capsunile.
Se toarna inghetata intr-o caserola si se baga la gongelator.
Dupa 30 min. se scoate si se mixeaza bine.
Se repetamtreaba asta de 2-3 ori pt a evita formarea acelor de gheata.

Printfriendly