joi, 30 decembrie 2010

No more champagne
And the fireworks are through
Here we are, me and you
Feeling lost and feeling blue
It's the end of the party
And the morning seems so grey
So unlike yesterday
Now's the time for us to say...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Sometimes I see
How the brave new world arrives
And I see how it thrives
In the ashes of our lives
Oh yes, man is a fool
And he thinks he'll be okay
Dragging on, feet of clay
Never knowing he's astray
Keeps on going anyway...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

Seems to me now
That the dreams we had before
Are all dead, nothing more
Than confetti on the floor
It's the end of a decade
In another ten years time
Who can say what we'll find
What lies waiting down the line
In the end of eighty-nine...

Happy new year
Happy new year
May we all have a vision now and then
Of a world where every neighbour is a friend
Happy new year
Happy new year
May we all have our hopes, our will to try
If we don't we might as well lay down and die
You and I

marți, 30 noiembrie 2010

Tarta cu iaurt

 200g foi de placinte
400ml iaurt
4 oua
150g zahar
50g stafide
coaja rasa de la 1/2 lamaie
putin ulei
 pt umplutura se amesteca  iaurtul, zaharul, stafidele, ouale si coaja de lamaie
se unge vasul in care se va coace tarta cu ulei
se aseaza doua foi de placinta pe fundul vasului lasand capetele afara, se stropeste cu ulei, se toarna 1/4 din compozitia de iaurt
se iau doua foi de placinta si se imparuresc in patru si se aseaza peste iaurt, se stropesc cu ulei, se toarna alt strat de iaurt, alt strat de foi....la sfarsit se aduc marginile in interior acoperind tarta, deasupra am pus 2 linguri de iaurt si am presarat zahar.

se introduce la cuptor,este gata cand trece proba cu scobitoarea





miercuri, 24 noiembrie 2010

Blat pentru tort .....reteta mea de baza


Reteta pentru o tava rotunda de 24 cm inaltime de o palma...poate fi taiat in trei felii
si respectiv tava dreptunghiulara 28/38 cm inaltime de 3 degete...poate fi taiat in doua felii

6 oua,
6 linguri zahar,
 6 linguri faina cernuta,
10g praf de copt,
 cacao

Incepem prin a separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile le mixam pana se formeaza o spuma destul de densa, se adauga zaharul treptat mixind in continuare pana se topeste zaharul si se formeaza o spuma lucioasa, tare care nu curge.

Adaugam galbenusurile pe rand mixand dupa fiecare,


Apoi faina cernuta si praful de copt si amestecam usor cu lingura de jos in sus.
 


 
Coacem in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina sau cu hartie de copt.
 Blatul este copt cand se desprinde de pe marginile tavii si trece testul cu scobitoarea. Introducem o scobitoare in mijlocul blatului si data iese curata blatul este gata, daca este umeda si cu resturi de compozitie pe ea , blatul mai trebuie copt.


Atentie!
-nu se deschide cuptorul in timpul coaceri, in special in prima parte.
-daca punem cacao sau nuca in blat scadem cantitatea de faina.

 



 si cu cacao....



sau rotund....

 

si cu cacao...
 




duminică, 7 noiembrie 2010

Prajitura cu dovleac

Reteta pentru o tava mare 28/38cm
 Pentru pireul de dovleac
1,5 kg dovleac ras 
150g zahar
scortisoara

Dovleacul ce l-am folosit eu nu avea zeama mai deloc asa ca doar l-am calit usor cu zahar, la urma am adaugat scortisoara. Daca dovleacul vostru lasa zeama mai multa puteti sa mai scoateti din ea si sa tineti dovleacul pe foc pana scade toata zeama. La nevoie mai adaugati zahar.
Prajitura se taie cand s-a racit si se serveste pudrata cu zahar pudra vanilat.


 
Pentru foi
600gr faina
250g unt, margarina sau 180g untura
1 ou
150gr zahar
1 varf  de cutit de bicarbonat de sodiu
1/2 lingurita de otet
putin lapte, cit cere aluatul.
3-4 linguri de gris
TIPS: puteti renunta la oul din aluat si va fi o reteta foarte buna de post!!

Untul l-am freacat cu zaharul, am adaugat oul, apoi pe rand: 50 ml lapte, faina si bicarbonatul stins cu otet si am framantat un aluat ferm ce nu lipeste si l-am impartit in doua.
Daca se cere mai adaugati faina sau lapte.
In tava unsa am asezat o foaie de aluat, am presarat cu putin gris, am turnat piureul de dovleac si am nivelat bine compozitia, apoi am presarat din nou gris. Am acoperit cu cea de a doua foaie si am intepat aluatul din loc in loc cu furculita.
Am pus prajitura la copt in cuptorul bine incalzit dinainte.
O puteti servi pudrata cu zahar, pofta buna!



Printfriendly