marți, 26 aprilie 2011

Tort cu fructe

2 blaturi de pandispan, usor insiropate
crema de vanilie din 2 budinci, 1l lapte si frisca
multe fructe...ananas, piersici, banane, kiwi,
ornat in frisca acrisoara, mixata bine cu zeama de la 2 lamai
total 5,200kg ...fara tava, cel mai mare tort al meu!!!!

 






premiu

inca un premiu frumos primit de la  Lily si Sidy

 
premiile merg catre toti vizitatorii mei, luati-le fara sa stati pe ganduri, vi le ofer cu mult drag!

joi, 21 aprilie 2011

marți, 19 aprilie 2011

Premii, premii...

Ionela, o fata draguta pe care o simpatizez mi-a oferit acest frumos premiu, multumesc draga mea....
......si Felis, o alta gospodina harnicuta mi-a oferit aceste premii, multumesc Felis
o rochita din.....foi de ceapa verde...

un pui derutat....suntem in post!....

  
celulitaaaaaa!!!!! oooo....

premiile merg la.....Janet



duminică, 10 aprilie 2011

Chec Zebra, in doua culori







pentru un chec

6 oua
12linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
1 plic praf de copt
9 linguri faina
cacao, lamaie, rom..etc
albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si laptele, se amesteca usor compozitia si se pune faina si praful de copt
se imparte compozitia in doua, in prima se pune coaja de lamaie, in cealalta esenta de rom si cacaoa.
se pragateste tava de chec: se unge cu ulei si se presara cu faina... se scutura surplusul de faina..sau se tapeteaza cu hartie de copt
se ia cu o lingura mare din compozitia cu lamaie si se pune in mijlocul tavii, peste ea se pune o lingura din compozitia cu cacao, apoi una cu lamaie , una cu cacao pana  se termina tot aluatul
atentie! nu se amesteca cu lingura, aluatul va curge usor catre marginile tavi si se va nivela singur
se introduce tava in cuptorul bine incalzit , dupa 5 minute se reduce focul la flacara potrivita.
se taie rece si se serveste cu zahar pudra

miercuri, 30 martie 2011

Prajitura cu nuca





aluat
300g faina
200g unt sau margarina
50g zahar pudra
3 galbenusuri
15ml rom
1 varf de cutit cu sare
1 lingurita rasa praf de copt
+400g marmelada acrisoara

spuma
3 albusuri
150g zahar
150g nuca macinata
15ml esenta de rom

 Pentru aluat frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si apoi celelalte ingrediente.
Framantam usor, nu prea mult timp, pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste si il dam la rece pentru 1 ora, dupa care il asezam intr-o tava 30/40cm, il intindem cu mana pentru a fi uniform si introducem tava in cuptorul incalzit, pentru 25 minute la 150 grade.




Intre timp pregatim spuma de nuca astfel: albusurile le batem bine cu mixerul pana se formeaza o spuma tare, adaugam treptat zaharul si  mixam in continuuare pana acesta se topeste, apoi adaugam romul si nuca macinata.
Scoatem tava din cuptor o ungem cu un strat generos de marmelada si intindem spuma de bezea.
Introducem prajitura la cuptor pentru 25 minute la foc mic, 100grade, pana se usuca bezeaua
Se taie rece.





joi, 17 martie 2011

Premiu de primavara



... un nou premiu frumos am primit de la Carmen si Medi , doua blogerite minunate, merita sa le faceti o vizita
Regulile premiului sunt:
Sa accepti premiul si sa faci un post referitor la el.
Sa-l dai la 3-5 bloguri preferate si sa le comunici.
Sa pui link spre persoana care ti l-a oferit.

Printfriendly