sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Rulada cu ciocolata


        

pentru blat:
5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, un plic praf de copt

se separa albusurile de galbenusuri.
albusurile se bat spuma, se adauga zaharul si se bate in continuare pana se topeste, se adauga galbenusurile, faina cernuta cu praful de copt.
se toarna compozitia intr-o tava mare, 40-30cm, tapetata cu hartie de copt si s ebnaga la cuptor.
se scoate blatul se desprinde imediat de pe hartie si cu ajutorul acesteia se ruleaza strans si se lasa la racit.

crema:
200g ciocolata, 200ml frisca, 50g unt, 5 g gelatina
 gelatina se pune la inmuiat in putina apa, apoi se topeste pe foc fara sa fiarba
frisca se pune la incalzit, cand ajunge in punctul de a fierbe se opreste focul si se adauga ciocolata taiata bucatele mici si untul. se amesteca bine si se pune si gelatina inca calda.
se lasa crema la racit si se apoi mixeaza bine
se desface cu atentie rulada, se unge cu crema, se ruleaza la loc si se lasa la rece 2 ore.

glazura:

100g ciocolata, 3 linguri lapte
 se topeste ciocolata cu laptele si se unge rulada, se da la rece


 



 



  

vineri, 11 noiembrie 2011

Pui pe sare la cuptor




simplu, rapid, nu necesita mare pregatire inaintea sau in timpul pregatirii...ce ne trebuie:
sare grunjoasa
1 pui intreg
sarea o presaram in tava 
despicam puiul pe burta, daca e mai grasut facem cateva despicaturi pe piept
il asezam comod pe patul de sare,
il acoperim cu bucatele de usturoi, il pudram cu piper
si-l dam la caldurica
200grade timp de 50 de minute...
  si gata!


duminică, 6 noiembrie 2011

Cornulete cu gem

 


1cub drojdie
250 ml lapte
25 g unt topit, dar rece
3-4 linguri de zahar
1ou
500 g faina.

dizolvam drojdia in laptele caldut , adaugam o lingura de zahar si 100g faina
lasam 10 minute sa dospeasca.
punem faina cernuta in masina de paine, turnam laptele cu drojdia si pornim programul de framantare, adaugam pe rand restul ingredientelor.
scoatem aluatul gata framanta il punem intr-un lighenus preasarat cu faina, acoperim cu un prosop curat, ferit de curentii de aer....eu mai folosesc aragazul mai ales cand e rece afara.... il lasam sa creasca timp de o ora.....se poate lasa sa creasca si in MP
pe masa presarata cu faina modelam cornurile cat dorim de mari, le umplem cu gem.
le lasam  sa cresca timp de 20 minute si le ungem cu ou batut.
le coacem in cuptorul incalzit la 180g.








sâmbătă, 5 noiembrie 2011

Inimioare dulci

500g faina
250ml lapte caldut
200ml smanatana
1 ou
3 linguri zahar
1 cub drojdie
1/2 lingurita sare

1 galbenus de ou pentru uns
cacao, zahar

dizolvam drojdia in 100 ml lapte cald impreuna cu 1 lingura de zahar, presaram o mana de faina si lasam la dospit 10 minute
faina o cernem intr-un lighenus, facem o groapa in mijloc si punem drojdia, adaugam si restul ingredientrelor: oul, sarea, smatana,  zaharul ramas.
framantam un aluat pe care il lasam sa creasca circa o ora.
intindem aluatul pe masa presarata cu faina, taiem dreptungiuri de aproximativ 10/10 cm.
presaram pe fiecare bucata cacao si zahar, o rulam sul, paturim fiecare bucatica in doua, crestam pe jumatate si desfacem sulul astfel incat sa obtinem o inimioara...cred ca imaginile sunt mai explicite
lasam 10 minute sa se odihneasca si s acreasca frumos, le ungem cu ou batut si le coacem in cuptorul incalzit in prealabil la 180grade.

tips
imediat ce scoatem tava din cuptor o acoperim cu un servet de bucatrie umezit cu apa rece si o lasam asa pana se raceste.
astfel inimioarele vor ramane foarte moi.








miercuri, 2 noiembrie 2011

Salam de biscuiti cu banane




500g biscuiti
125g unt sau margarina
200ml lapte
6 linguri de zahar
cacao
3 banane
dupa preferinta:
esenta de rom, portocala,
zahar vanilat
1/2 cana nuca taiata bucatele
1/2 cana stafide
bucatele de rahat


dam biscuitii pe robot, razatoare sau ce avem, lasam cateva bucati de biscuiti mai marisoare.
topim pe foc zaharul in lapte, adaugam untul si amestecam bine pana se topeste si el. punem si stafidele.
dam deoparte si lasam sa se rocoreasca, cand e aproape rece adaugam biscuitii macinati, nucile, esentele, cacaoa

amestecam bine, la nevoie se mai poate adauga zahar sau lapte. trebuie sa avem o compozitie moale dar care poate fi modelata.
pe o foaie de naylon modelam un sul lung in mijlocul caruia punem bananele decojite.
stragem bine cu ajutorul naylonului si lasam la rece pana se intareste apoi taiem felii...pofta buna!

Printfriendly