sâmbătă, 17 martie 2018

Negresa cu expresso si nuci



100g ciocolata amaruie
50g ciocolata cu lapte
100ml cafea expresso
150g zahar brun
250g rama
Se pun toate ingredientele intr-o oala la foc mic pana se topeste margarina.
Se da deoparte si se lasa la racit.
+
6 oua
150g faina
1/2plic praf de copt
1 cana nuci tocate
Ouale se bat spuma si se adauga in compozitia de ciocolata, se pune faina si praful de copt. Se presara cu nuci si se baga la cuptor pentru aproximativ 25 de minute la 180 grade C.

glazura:
100g ciocolata
2 linguri lapte
Ciocolata rupta bucatele se topeste in laptele fierbinte.
Se glazureaza prajitura racita.

duminică, 11 martie 2018

Tort de ciocolata si visine





Blat de cacao:
6 oua, 
12 linguri zahar, 
6 linguri lapte,
 6 linguri ulei, 
9 linguri faina, 
10g praf de copt, 
3 linguri cacao

Albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile si apoi laptele si uleiul. Se mixeaza bine. La urma se incorporeaza faina, cacaua si praful de copt, se amesteca usor cu o lingura.
Se toarna in tava unsa cu ulei si presarata cu faina si se coace la 180 grade C timp de 30-35 minute.

Crema de ciocolata:
500ml frisca lichida, 
200g ciocolata amaruie
100g ciocolata cu lapte
3 linguri mari finetti,
1 borcan compot de visine

Ciocolata se taie marunt. 
Frisca se pune la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se da deoparte, se adauga ciocolata si se amesteca pana ce aceasta se topeste.
Se lasa crema la rece pentru 4-5 ore, se adauga crema de finetti, apoi se mixeaza pana se intareste crema, se adauga visinele din compot bine scurse de zeama

Asamblare tort:
Blatul se taie in doua si se insiropeaza cu zeama de la compotul de visine.
Se umple tortul cu crema de ciocolata si visine.




sâmbătă, 27 ianuarie 2018

Strudel cu dovleac II




400g foi de placinte
1,5kg dovleac ras
zahar
scortisoara, optional
ulei

Dovleacul se curata, se rade, se amesteca cu zaharul si scortisoara dupa gust. 
Pentru fiecare strudel se iau doua foi de placinta, se ung cu ulei si se presara cu dovleacul ras.
Peste startul de dovleac se aseaza alte doua foi de placinte unse de asemenea cu ulei si se presara din nou dovleac.
Se ruleaza strans strudelul si se aseaza in tava. 




Rezulta astfel patru strudele care se ung din abudenta cu ulei apoi si sa dau la cuptor la 180 de grade timp de aproximativ 40-45 de minute.
Se servesc pudrate cu zahar din belsug.



Un alt mod mai rapid de preparare a placintei cu dovleac ar fi acesta:
in tava unsa cu unt sau tapetata cu hartie de copt se aseaza trei foi de placinta, se ung cu ulei, se preasara umplutura de dovleac, apoi alte trei foi unse, iar umplutura si tot asa,
 ultimul strat trebuie sa fie de foi, se taie patratele mici sau dupa preferinta
apoi se poate baga la cuptor.






duminică, 15 octombrie 2017

Stracciatella Cheesecake



Blat
4 oua
4 linguri zahar
4 linguri ulei
4 linguri faina
2 linguri cacaua

Se bat ouale cu zaharul, se adauga uleiul apoi faina si cacaua.
Se amesteca usor si se coace blatul la 180grade timp de 15 minute.
Se lasa la racit.
.
Crema
250g mascarpone
250g smantana grasa
250g frisca lichida
6 linguri zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
50g fulgi de ciocolata amaruie
Zaharul si vanilia se macina.
Se bate frisca impreuna cu zaharul, se adauga crema mascarpone si smantana,
se mixeaza bine crema apoi se pun si fulgii de ciocolata.

Glazura
100g ciocolata
50 ml frisca
Se topeste ciocolata taiata bucatele impreuna cu frisca la foc mic.













vineri, 20 ianuarie 2017

Cheesecake cu capsuni




  • Blat:
  • 180g biscuiti macinati
  • 125g unt
  • 2 linguri zahar 
  • 1plic zahar vanilat
  • Crema: 
  • 250g mascarpone
  • 250g smantana grasa 
  • 350ml iaurt de capsuni
  • 100g zahar pudra
  • 1 plic zavar vanilat
  • 1,5 plic gelatina fin maruntita (15g)
  •  Ornat:
  • 500g capsuni 
  • 4 linguri de zahar
  • plic de gelatina maruntita (10g)



Incepem cu blatul sau mai bine zis baza tortului:
 Sfaramam biscuitii si ii amestecam cu zaharul. Untul il topim si il turnam asa fierbinte peste biscuiti, amestecam bine. 
Punem compozitia in tava cu inel detasabil, eu am folosit o tava cu diametru de 22 cm.
Nivelam si presam bine compozitia de biscuiti cu dosul unei lingure sau cu mana. Dam tava la frigider.

Pregatim crema astfel:
Crema mascarpone o mixam putin cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam iaurtul si smantana.
Gelatina o punem la hidratat cu 100ml apa rece, lasam 10 minute pana se umfla apoi o topim pe baie de aburi sau la foc mic. O dam deoparte si o lasam sa se racoreasca putin.
Turnam gelatina racita in fir subtire in crema de branza mixand incontinu. 
Punem crema in tava si dam la rece.
 Pentru Jeleu:
Capsunile le pasam pe jumatate, le amestecam cu zaharul si gelatina si lasam sa stea 15 minute ...ele vor lasa zeama.
Dupa care punem vasul pe foc mic pana incepe sa fiarba, dam deoparte si lasam sa se rocoreasca apoi  turnam jeleul cu atentie peste stratul de crema care trebuie sa fie inchegat.
 Dam tortul la rece pana se inghega bine crema, de preferat pana a doua zi, apoi cu grija indepartam inelul detasabil si servim.

Pofta buna!




joi, 8 decembrie 2016

Rulade...rulade...rulade...




Cred ca oricine si-ar dori sa-si impresionezi musafirii sau familia cu o prajitura deosebita
cu un gust bun si delicios dar care sa fie si aspectuoasa.
Astazi am venit sa va propun cateva retete de Rulade Dulci...
 fie ele cu ciocolata, fie cu capsuni, cocos, branza....










      Tort cu rulada si capsuni
      


     




      Rulada cu dovleac si crema de branza










    Rulada cu crema de ciocolata













marți, 7 iunie 2016

Placinte cu branza si marar



pentru prima data am facut aceste placinte cu branza si marar 

reteta  o am de la prietena mea Elena
in Ardeal aceste placinte se coc pe lespede
si se fac cu diverse umpluturi, varza, cartofi, carne, branza, ceapa verde, marar
nu stiu cat am reusit sa ma apropii de reteta originala 
dar pot sa va spun ca au fost delicioaseeee,
 de fotografiat nu am reusit sa le fotografiez pe toate 
probabil ca stiti si voi cum e...... pofticiosii erau cu ochii pe mine!!

aluat:
- 1kg faina
- 550 ml apa calduta
- 2 cuburi de drojdie
- 2 lingura sare
- 2 linguri zahar
- 5 linguri de ulei 


pentru umplutura
 - am folosit un amestec de branza sarata de oaie, capra si cas dulce si o legatura de marar.

In 200ml apa calduta am sfaramat drojdia, am pus cele 2 linguri de zahar si am amestecat cu lingura pana s-a dizolvat toata drojdia, apoi am presarat putina faina si am lasat sa creasca pana s-a umflat si a inceput sa ''bolboroseasca''....
cam 10 minute.
Faina am pus-o in masina de paine, am presarat sarea intr-un coltisor si am turnat drojdia, uleiul, 350ml apa calduta si am pornit programul de framantat.
 Daca mai este nevoie se mai adauga apa calduta sau faina, scopul este sa obtinem un aluat moale, usor lipicios....bineinteles ca se poate framanta si cu mana.




  Dupa ce masina si-a facut treaba am pus aluatul intr-un lighean uns cu putin ulei (pentru a nu se lipii de el) si l-am lasat la crescut acoperit cu un prosop, la loc cald, fara curenti de aer.....timp de cam o ora si jumatate


Aluatul crescut l-am rasturnat pe masa presarata cu faina si bine l-am impartit in 16 "guguloaie".....bile :))
Fiecare bucata de aluat am intins-o si am pus umplutura de branza si marar, am adunat capetele spre mijloc si am intins usor placinta cu sucitorul.



Intr-o tigaie cu fundul gros am pus un strop de ulei, am pus placintele la copt acoperind tigaia cu capacul.
Dupa aproximativ 3 minute le-am intors si le-am lasat sa se coaca si pe partea cealalta. 

Pofta buna!!



Printfriendly