Pagini

sâmbătă, 14 noiembrie 2009

Painici sau pogacele cu cascaval


 
Pentru ca e weekend avem zi de prajiturit, de jucat in bucatarie
asa ca ajutoarele mele s-au pus pe treaba.
De data aceasta am facut impreuna painici cu cascaval,
un fel de pogacele cu cascaval

Avem nevoie de:
550g faina
90 g untura de porc (6 linguri)
200 ml iaurt sau lapte
1 praf de copt
1/2 lingurita sare, 
1/2 lingurita piper
1 ou pentru uns
100g cascaval

Am framantat intre palme faina cu untura, apoi am adaugat iaurtul, praful de copt, sarea si piperul.
Am framantat alutul nu prea mult, doar cat sa se incorporeze ingredientele 
si am obtinut un aluat elastic.
 L-am lasat la rece jumatate de ora,
apoi am intins o foaie groasa de 1 cm si am decupat cercuri cu paharul.
Le-am asezat in tava, le-am uns cu ou si le-am presarat cu cascaval.
Am  bagat tava in cuptorul incalzit in prealabil
 si am copt painicile pana au devenit aurii, timp 10-15 minute la 180 de grade C.
 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu