Pagini

duminică, 11 iulie 2010

Prajitura cu nuca de cocos


pt blat de piscot
6 oua
8 linguri de zahar
50ml ulei
8 linguri de faina
1 plic praf de copt

 pt blat de bezea
6 albusuri
6 linguri de zahar
150g nuca de cocos
2 linguri de faina

pt crema
6 galbenusuri
6 linguri faina
150g zahar
700ml lapte
200g unt
2 plicuri zahar vanilat

sirop
250 ml apa
zahar dupa gust



pt primul blat:
 separam albusurile de galbenusuri si le mixam bine, adaugam zaharul treptat, cand acesta s-a topit incorporam galbenusurile, apoi uleiul si la urma incorporam faina si praful de copt, amestecand usor cu lingura.
coacem blatul in cuptorul bine incins.

pt blatul de bezea:
mixam albusurile, adaugam treptat zaharul mixam in continuare pana se topeste, punem faina si nuca de cocos, amestecam usor cu lingura
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt
coacem blatul in cuptorul incins la foc mare pt 10 minute apoi micsoram focul si lasam blatul sa se rumeneasca frumos la foc mic.


pt crema :
galbenusurile le frecam bine cu faina, zahar si jumatate de pahar de lapte.
trecem compozitia prin sita pt a inlatura cocoloasele, punem restul de lapte si dam crema pe foc
amestecam incontinu la foc mic, avem grija sa nu se prinda de fundul oalei, se arde foarte repede.
cand s-a ingrosat bine se adauga zaharul vanilat.
lasam crema sa se raceasca si apoi o mixam bine cu untul.

blatul de piscot se taie in doua in doua pe orizontala si se insiropeaza.
o foaie se unge cu 1/3 din crema, se aseaza usor blatul de bezea, se unge cu 1/3 din crema, se pune celalalt blat apoi se unge cu restul de crema si se presara cu nuca cocos.







6 comentarii:

  1. Ce bine arata, Diana.
    Cred ca a iesit tare buna prajitura ta.

    RăspundețiȘtergere
  2. si eu o fac dar blatul alb e negru si in crema nu pun faina o fac din galbenusuri pe abur,dar sunt sigura ca e foarte buna si in varianta asta,ca arata bine,am s-o incerc odata si asa,pupici

    RăspundețiȘtergere
  3. sa stii Mari ca a fost tare buna.

    RăspundețiȘtergere
  4. Doinitza eu am vreut o prajitura mai ''blonda''

    RăspundețiȘtergere
  5. hm trebuie sa fi deosebit de buna

    RăspundețiȘtergere