m-am inscris cu aceasta reteta dulce la concursul oraganizat de Mimmi si Laura
reteta originala este aici
eu am mai schimbat cate un pic
si anume am pus rom in ganache si capuccino in crema de lapte praf
blat cu nuca
6 oua , 200g zahar, 200g nuca macinata, 2 lg faina, 1 pliculet praf de copt
Foaie alba:
2 oua, 2 lg ulei, 2 lg apa, 2 lg zahar ,4 lg faina, 1 lingurita bicarbonat stins
Frisca:
400 ml frisca lichida, 10 g gelatina, 3-4 linguti zahar pudra
Crema ganache:
100 g ciocolata neagra, 150 ml frisca lichida, esenta de rom
Crema de lapte praf
5 oua, 300 g zahar, 1 cub unt sau margarina, 300 g lapte praf, 1 pliculet capuccino
Blatul cu nuca:
batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana se topeste, adaugam pe rand galbenusurile,, nuca, faina, praful de copt
coacem blatul
batem albusurile spuma, adaugam zaharul si batem pana se topeste, adaugam pe rand galbenusurile,, nuca, faina, praful de copt
coacem blatul
Foaia alba:
batem ouale cu zaharul, punem bicarbonatul stins cu otet, apa, uleiul, apoi faina
batem ouale cu zaharul, punem bicarbonatul stins cu otet, apa, uleiul, apoi faina
Frisca:
gelatina o punem la inmuiat in putina apa, apoi o topim la foc mic
frisca o mixam cu zaharul pudra , adaugam gelatina rece, dar inca lichida
gelatina o punem la inmuiat in putina apa, apoi o topim la foc mic
frisca o mixam cu zaharul pudra , adaugam gelatina rece, dar inca lichida
Crema ganache:
100ml frisca si ciocolata o punem la topit la foc mic si o lasam sa se raceasca apoi o amestecam, cu 50ml frisca mixata
100ml frisca si ciocolata o punem la topit la foc mic si o lasam sa se raceasca apoi o amestecam, cu 50ml frisca mixata
Crema de lapte praf:
ouale si zaharul le batem putin cu telul, punem vasul pe baie marin si batem incontinuu pana se ingroasa crema.
luam vasul deoparte si adaugam laptele praf, amestecam bine sa nu faca cocoloase.
cand crema s-a racit incorporam si untul
Asamblare:
foaia alba, crema ganache, punem blatul cu nuca, crema de lapte praf si deasupra frisca, ornam cu ciocolata topita
dam prajitura la rece pana a doua zi.
luam vasul deoparte si adaugam laptele praf, amestecam bine sa nu faca cocoloase.
cand crema s-a racit incorporam si untul
Asamblare:
foaia alba, crema ganache, punem blatul cu nuca, crema de lapte praf si deasupra frisca, ornam cu ciocolata topita
dam prajitura la rece pana a doua zi.
Arata super, bafta la concurs! Pupicei!
RăspundețiȘtergeresa fie Adela..pup
RăspundețiȘtergerebafta la concurs! Arata tare bine prajitura.
RăspundețiȘtergereCe bine arata!Tin pumnii!Pup.
RăspundețiȘtergereArata tare bine.Bafta la concurs.Te pup!
RăspundețiȘtergereTi-a reusit foarte bine,multumim si succes !
RăspundețiȘtergerePupici!
Lily, Bea, DiaMar, va multumesc din suflet, ma bucur ca va place prajitura! va pup pe toate!
RăspundețiȘtergereFoarte bine arata si e tare delicioasa!Pupici si bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereBafta,Diana!Arata grozav de bine!
RăspundețiȘtergereCe-mi place ca te-ai apucat de confectionat!
RăspundețiȘtergereBafta la concurs!
Mari
Mai fetito,apoi meriti toate premiile ce prezentare i-ai facut:-)))pupicei,apropo,nu stiu daca te-am mai intrebat la checul tigrat,din 6 oua faci unul sau doua?
RăspundețiȘtergereTare faina praji Diana. Mult succes!
RăspundețiȘtergereMari, mai nou esti anonima peste tot, ce ai patit?
hihi...tu de unde stii c ae Mari? Marielena??
RăspundețiȘtergereDoinitza unul singur! te pup!
RăspundețiȘtergereCat de fain arataaaaaaa....
RăspundețiȘtergereMeriti primul loc, eu ti-l dau din tot sufletul !
Multa bafta !
Te tzuc....
si eu te tzuc Sidy!
RăspundețiȘtergereMamaaa,ce bunatate ai facut,bravo!!
RăspundețiȘtergerede ce mi se moaie crema de lapte praf atunci cand tai prajitura.
RăspundețiȘtergerehm...poate nu ai fiert suficient crema, trebuie se fie destul de groasa, sau untul a avut apa.
Ștergereuntul in spania nu are apa...cata cantitate de unt se pune,crema am fierto cam 30 de minute.
Ștergere