la multi ani Cristian! mama te pupa si-ti doreste sa ai parte de o viata frumoasa si senina si tot binele din lume sa te insoteasca!!! |
la multi ani Cristian!
mama te pupa si-ti doreste sa ai parte de o viata frumoasa si senina si tot binele din lume sa te insoteasca!!!
mama te pupa si-ti doreste sa ai parte de o viata frumoasa si senina si tot binele din lume sa te insoteasca!!!
blatul de tort
7oua, 7 linguri de zahar, 50ml ulei, 10 linguri de faina, 2-3 linguri de cacao, 10g praf de copt
separam albusurile de galbenusuri si le batem spuma cu zaharul,
adaugam galbenusurile, uleiul apoi faina,cacaoa, praful de copt amestecam usor cu o lingura de jos in sus
coacem blatul in tava rotunda cu diametru de 24 cm.
crema
500g fructe de padure....afine, zmeura, mure, coacaze rosii, coacaze negre, cirese
1 l iaurt simplu, 300ml smantana grasa, 180g zahar, 25g gelatina, 2 linguri suc de lamaie.
punem gelatina la inmuiat cu putina apa.
fructele le amestecam cu zaharul, punem oala pe foc pana se inmoaie usor fructele, apoi le trecem prin strecuratoare pentru a indeparta semintele. mentinem sosul obtinut cald.
gelatina o punem la topit pe foc pana ajunge in punctul de fierbere apoi o amestecam cu sosul de fructe cald lasam compozitia sa se raceasca pana ajunge la temperatura maini.
punem iaurtul, smantana si sucul de lamaie intr-un vas incapator pornim mixerul si turnam in fir subtire sosul de fructe, mixam bine.
dam vasul deoparte pana incepe crema sa se lege, atunci asamblam tortul.
ornat
300ml frisca, 3 linguri zahar pudra, 1 esenta vanilie
insiropat
o cana apa, 1/2 cana zahar, 1 fiola esenata vanilie
se fierbe apa cu zaharul, rece se adauga vanila.
asamblarea se face in tava cu inel: blat insiropat, crema, blat insiropat, crema
dam la rece pana se incheaga bine crema apoi indepartam inelul tavi si ornam cu frisca.
eu am acoperit complet tortul cu frisca si lateral am pus o "centura" de ciocolata.
pentru ''centura'' de ciocolata: din pacate nu am cantarit-o, am facut la ochi.
masuram lungimea si inaltimea tortului. pregatim o bucata de hartie pt copt de aceste dimensiuni. la lungime lasam 2 cm de rezerva pt a suprapune capetele. topim ciocolata alba si facem punctulete pe hartia pregatita, lasam sa se raceasca topim ciocolata de menaj pe baie de aburi si o intindem pe hartia de copt, o lasam 2 minute cat sa se raceasca putin si sa nu curga, apoi cu atentie acoperim lateral tortul cu ea. aici nu ar strica inca doua maini.
eu am acoperit complet tortul cu frisca si lateral am pus o "centura" de ciocolata.
pentru ''centura'' de ciocolata: din pacate nu am cantarit-o, am facut la ochi.
masuram lungimea si inaltimea tortului. pregatim o bucata de hartie pt copt de aceste dimensiuni. la lungime lasam 2 cm de rezerva pt a suprapune capetele. topim ciocolata alba si facem punctulete pe hartia pregatita, lasam sa se raceasca topim ciocolata de menaj pe baie de aburi si o intindem pe hartia de copt, o lasam 2 minute cat sa se raceasca putin si sa nu curga, apoi cu atentie acoperim lateral tortul cu ea. aici nu ar strica inca doua maini.
La multi ani Cristian, felicitari Diana pentru copii tai reusiti, tare mandra si fericita trebuie sa fi cu 3 flacai, tortul arata mai mult decat minunat, iar faptul ca e facut din dragoste, spune totul!!!
RăspundețiȘtergereDiana,i-mi lasa gura apa,ce frumos e si gustoooos.
RăspundețiȘtergereLa multi ani lui Cristian si din partea mea
La multi ani! Un baiat frumos baiat merita un tort frumos :)
RăspundețiȘtergereMinunat arata tortul....!
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI cu sanatate, fericire si multe realizari Cristi !
Te-ai facut baiat mare !!!
M-as fi abonat la o feliuta , dar cu nazdravanii linga tort, sigur nu a mai ramas nimic....
La multi ani Cristean,mult noroc in viata iti doresc
RăspundețiȘtergeree supeeer tortul felicitari Diana
La multi ani Cristian!!Tortul e super!!A mai ramas vreo felie?
RăspundețiȘtergereMinunat tortul si sigur gustos!La multi ani baiatului tau!
RăspundețiȘtergereTortul este grozav.
RăspundețiȘtergere"La multi ani"!Multa sanatate si numai bine.
Mmmm... Arata minunat!... La multi ani baiatului... si ii doresc si eu tot ceea ce ii doreste si mama lui!! :) Numai bine!....
RăspundețiȘtergereLa multi ani!! Ce tort frumos si delicios ai pregatit, felicitari!!
RăspundețiȘtergereToate cele bune lui Cristian!
va multumesc din suflet pentru cuvintele voastre frumoase.
RăspundețiȘtergereLa multi ani!! II doresc tot binele din lume, sa aibe parte de tot ce isi doreste!! Tortul este minunat! Imi place combinatia! Pupicei!
RăspundețiȘtergereLa multi ani lui Cristian!Tortul e foarte fain!
RăspundețiȘtergeremultumesc Alinutzica.
ȘtergereFructele de padure sunt preferatele mele iar tortul arata minunat!
RăspundețiȘtergereLa multi ani sanatosi si fericiti sarbatoritului!
Arata delicios! Eu ador ciocolata si fructele de padure.
RăspundețiȘtergereintradevar, fructele de padure sunt delicioase.
ȘtergerePe langa faptul ca arata impecabil, tb sa fie si f delicios! :)
RăspundețiȘtergereArata grozav crema si imi doresc sa o fac pentru tortul mamei mele, sambata. Poti sa imi spui ce diametru are tava in care ai copt tortul? A mea are 26 cm si mi-e cam frica sa nu fac prea multa crema, ca daca nu e intre blaturi, la noi nu se mananca.. Multumesc mult, ma bucur ca te-am gasit :)
RăspundețiȘtergereAnkitzy, tava mea are 24cm. Daca vrei crema mai putina pune doar 800ml iaurt.
Ștergerece fel de gelatina ati folosit la crema? vreau sa fac si eu acest tort si am luat gelatina tort gelee. e buna?
RăspundețiȘtergeregelatina maruntita, nu tort gelee.
Ștergerebuna.. am incercat sa fac si eu, dar crema a iesit f moale, aproape lichida... ce sa fac?
RăspundețiȘtergerepentru a intari crema foloseste 10g gelatina, procedura e aceiasi ca mai sus, crema se va intari pe masura ce se raceste.
Ștergere