la multi ani Otilia!
de sezon cu crema de capsuni, blat pufos, insiropat in sirop de vanilie
ornat in frisca aromata usor cu lamaie si vanilie
a avut 3, 800 kg
Am facut 3 blaturi:
Pentru baza: 8 oua, 8 linguri zahara, 8 linguri faina, 1 praf de copt
Pentru rochia papusi: am copt doua blaturi de marimi diferite, fiecare din: 4 oua, 4 linguri zahar, 4 linguri faina, 1/2 plic praf de copt.
Albusurile le-am batut spuma, am adaugat zaharul treptat. Cand s-a format o spuma densa ce nu curge am pus galbenusurile si am mixat in continuare pana s-au inglbat in albus.
Apoi am adaugat faina si praful de copt cernute, cu o lingura am amestecat usor si am turnat compozitia in tava pentru copt.
Reci am taiat blaturile pe orizontala in doua cel mare si in trei pe cele mici.
Pentru crema de capsuni:
800ml frisca, 700 g capsuni, 80g zahar pudra, 20 g zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie, 4 plicuri intaritor de frisca.
Am mixat frisca cu zaharul pudra, zaharul vanilat si zeama de lamaie.
Capsunile le-am pasat cu furculita, am oprit cateva, cam o cana si jumatate pe care le-am taiat cubulete.
In frisca batuta care era foarte tare am pus capsunile, am adaugat si intaritorul si am mixat bine pana am obtinut o crema groasa si tare. Am dat crema la rece cateva minute.
Pentru sirop:am fiert 2 cani de apa cu 2 cani de zahar, am pus si 20g zahar vanilat.
Blaturile insiropate le-am umplut cu crema si bucatelele de capsuni.
Rochia papusii am scluptat-o pentru a obtine un fel decon si am uns-o cu un strat subtire de crema. In mijloc am facut o gaura cu ajutorul unui cutit ascutit. Acolo am infipt papusa dupa ce in prealabil i-am invelit picioarele in folie de staniol.
Am dat tortul la rece 2 ore apoi m-am apucat de ornat.
Pentru ornat am folosit: aproximativ 700-800ml frisca, 50g zahar pudra, 2 plicuri zahar vanilat, 1 lingura zeama de lamaie.
Foarte frumos tortul.
RăspundețiȘtergereMerveilleux ce gâteau une vrai oeuvre d'art, ils est superbe!
RăspundețiȘtergereBisous
Che bello il tuo blog!!!
RăspundețiȘtergereSono finita qui per caso e ho trovato un blog curato con delle ricette da provare!! (ho usato il traduttore di google)
Mi sono aggiunta ai tuoi followers cosi non mi perdo + una tua ricetta...
Se ti va, passa a trovarmi, sei la benvenuta!
www.lamagicazucca.blogspot.com
La magica zucca
ce dimensiuni aveau tavile?
RăspundețiȘtergerePentru partea de jos, adica blatul dreptunghiular am folosit o tava mare de 24/35 cm, iar pentru rochita papusii am copt blaturile in doua cratite mici, dar nu mai stiu dimensiuniile.
ȘtergereA-mi lăsați un nr tel as vrea sa comand și eu unul va rog
RăspundețiȘtergereBuna, nu fac torturi la comanda.
Ștergere