pentru o tava mare 38/28 cm
Ingrediente pentru blat:
8 albusuri
250 g zahar
100 g mac
100 g nuca de cocos
3 linguri faina
1 praf de copt
Pentru crema:
+21 de biscuiti
Preparare:
8 galbenusuri
200g zahar
200g zahar
1 plic budinca de vanilie
400 ml lapte
150 g margarina Rama
Sirop:
100g zahar
100g apa
Glazura:
100g ciocolata
50ml lapte
100g ciocolata
50ml lapte
Se bat albusurile spuma, se adauga treptat zaharul. Se bate bine spuma pana se intareste si nu mai curge de pe tel.
Se adauga macul, nuca de
cocos, praful de copt si faina.
In tava tapetata cu
hirtie de copt se toarna compozitia si se coace 30 minute la foc
mijlociu in cuptorul incalzit la 180 de grade.
Crema:
Se freaca galbenusuri cu: zaharul, plicul de budinca si putin de lapte.
Restul de lapte se fierbe apoi se adauga peste compozitia cu galenusurile cu budinca. Se fierbe la foc mic pana se ingroasa crema. Se lasa la racit apoi se mixeaza bine cu
margarina.
Intr-o craticioara perfect uscata se pune zaharul la topit pe foc mic, cand s-a caramelizat se stinge cu apa.Se mai tine putin pe foc pana se dizolva tot caramelul.
Se foloseste rece. Dupa preferinta se poate adauga rom, cafea ness sau capuccinno.
Pentru glazura:
ciocolata rupta bucatele mici se amesteca cu laptele si s etopeste la foc sau la microunde.
Peste blatul racit se pune crema, apoi biscuiti inmuiati in sirop. Se da prajitura la rece cateva minute si se intinde peste ea glazura calduta.
O prajitura super buna!
RăspundețiȘtergerePupici!
Uau, ce bine arata... Cele trei bucati din ultimul platou sint pentru mine, primul venit, primul servit... Pupici si o zi buna !
RăspundețiȘtergereSuperba prajitura asta!! Pupici
RăspundețiȘtergereCe-mi place cum arata! Daca mai ramane ceva de la Daniela, vreau si eu!
RăspundețiȘtergereCat de mult imi place aceasta prajitura si incercand tot altele noi am si uitat de ea :(
RăspundețiȘtergereEu nu stiam ca asa se numeste, am primit reteta de la nasa mea si am denumit-o dupa ea :P
Cred ca ar fi timpul sa o refac :)
Weekend frumos, te pup!