Blat:
8 oua
8 linguri zahar
1 plic creme Ole de ciocolata , Dr. Qetker
2 linguri faina
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se bat spuma cu zaharul, cand spuma s-a intarit si nu mai curge de pe palete se adauga galbenusurile si se mai mixeaza putin pana se inglobleaza in masa de albus. Apoi se adauga plicul de crema Ole si faina, se amesteca usor cu o paleta sau o lingura de lemn..
Se toarna in tava si se coace.
Rece se taie in doua sau trei felii.
Crema:
200 ml lapte
400 ml frisca lichida
1 plic creme Ole de vanilie
1 esenta vanilie
4 linguri zahar pudra
Intr-un vas incapator se pune plicul de crema, zaharul pudra si esenta de vanilie, se toarna laptele rece si frisca. Pentru inceput se mixeaza la viteza mica, apoi se mareste viteza.
Glazura:
100 g ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
Ciocolata se rupe bucati mici se amesteca cu frisca si se topeste la foc mic.
Sirop:
200g zahar, 350ml apa, 2 linguri cafea espresso tare
Se pune apa cu zaharul la fiert 2 minute, se adauga si cafeaua.
Se foloseste rece la insiropuat blaturile.
Ce tort frumos si apetisant!
RăspundețiȘtergeremultumesc Dia!
ȘtergereImi place mult krem a la krem! Tortul arata tare bine, pentru cine e cuponul? :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula, tortul a fost pentru cineva care tocmai a iesit la pensie...pupici!
ȘtergereMagnifique ce gâteau digne d'une grande vitrine, bravo!
RăspundețiȘtergereBisous
Merci bouquet, Beth!
ȘtergereMai sa fie....mi-am pierdut cumva cuponul de pensie la tine ???
RăspundețiȘtergereNu-l mai gaseam si uite ca vi tu cu bunatatea asta de tort cu cupon cu tot.....
Multumesc frumos !
Te tzuc cu drag Diana...tortul sunt sigura ca a fost "ras" urgent de pe farfurie....
Sidy nu stiam ca e al tau!:) sa vii sa-l iei...pup!
ȘtergereDiana poate-mi faci si mie unul pentru ziua mea si cu pensia aferenta! Pupici!
RăspundețiȘtergerecu mare placere, Mari! iti ajunge 1.000.000 au vrei mai mult?? :)
ȘtergereEu blaturile le coc la 180 de grade.
RăspundețiȘtergere