Pagini

duminică, 13 ianuarie 2013

Negresa cu nuci si bezea

 
 blat:
200g ciocolata
200g unt moale
200g zahar
6 oua
1 vanilie
220g faina
1 praf de copt
1 cana nuci taiate
bezea:
6 albusuri
200g zahar

Ciocolata se taie marunt si se topeste pe baie de aburi.
Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand mixand dupa fiecare: ouale, vanilia si ciocolata.
Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitia de mai sus. Se amesteca usor cu o paleta.
Se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt.
Se coace blatul la 180 de grade C, timp de 25 minute.
Intre timp albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa ce nu curge.
Se scoate blatul din cuptor (nu trebuie sa fie complet copt) si se  intinde spuma de albus peste el. Se lucreaza rapid.
Se introduce din nou tava la cuptor la 150 degrade pana bezeaua devine aurie si s-a intarit. Se opreste cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca in el, astfel a doua zi se va forma pe ea mici bobite aurii ca de roua.
Se taie cu un cutit ascutit introdus din cand in cand intr-un pahar cu apa.



10 comentarii:

  1. Prajitura copilariei mele,este singura praji care imi placea,si baigli cu mac,mi le facea bunica,dar bineinteles fara ciocolata,se punnea doar cacao,,,,imi placea mult de tot!!!super buna,trebuie sa o fac si eu,,,pupppp!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Delicioasa prajitura !!! Yammy,yammy...:)!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata, si cred ca e o combinatie foarte buna! Pup

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine negresa ta, am facut si eu dar fara bezea cred ca este interesant si o mai incerc sa fac si cu bezea pe deasupra sa vedem cum iese. Felicitari !

    RăspundețiȘtergere
  5. Delicioasa... Doua patratele, te rog ! Pupici !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ce poti sa iti doresti mai mult decat combinatia asta minunata de cacao cu nuci si bezea ?!
    E minunata Diana....
    Te tzuc si sa ai o duminica desavarsita !

    RăspundețiȘtergere