Blatul cu cacaua: se va coace in tava mare de 35cm/30 cm
4oua, 150g zahar, 120g faina, 3 linguri cacaua, coaja rasa de portocala
Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina si cacaua.
Se coace blatul intr-o tava mare in care s-a pus hartie de copt.
Rulada: se va coace intr-o tava mai mica de 22cm/35 cm
3 oua, 120g zahar, 60g faina+ 4 linguri de nutella
Albusurile se bat spuma cu mixerul, se adauga zaharul, se mixeaza bine, bine apoi se adauga galbenusurile si la final faina.
Se coace intr-o tava in care am pus hartie de copt.
Imediat ce se scoate din cuptor se desface hartia de copt si se ruleaza strans, se lasa 5 minute apoi cu mare atentie se desfac, se unge cu nutella dupa care se ruleaza strans. Se inveleste intr-un prosop si se lasa la racit.
Crema:
300ml iaurt
300ml frisca
15g gelatina
250g capsuni
5 linguri de zahar
2 linguri suc de lamaie
Capsunile se paseaza cu furculita.
Frisca se mixeaza si se amesteca cu iaurtul.
Gelatina se pune la hidratat cu putina apa 15 minute, apoi se topeste pe baie de aburi impreuna cu zaharul si capsunile pasate. Se lasa gelatina sa se rocoreasca si se toarna peste frisca cu iaurt, se adauga sucul de lamaie si se mixeaza bine.
Crema obtinuta se da la rece 15 minute pana se leaga.
Asamblare:
Se tapeteaza cu folie de naylon sau hartie de copt tava de chec in care se va monta tortul.
Blatul de cacaua se imparte in patru foi astfel: o foaie se aseazape fundul tavii, doua felii pe peretii laterali, iar ultima mai lata, va fi capacul.
Se aseaza prima foaie in tava se pune 1/3 din crema, se aseaza rulada cu nutella se acopera cu restul de crema si se pune deasupra ultima foaie.
Se aseaza o tava peste tort (eu am folosit-o pe cea din poza pe care am pus si tortul) si se da la rece timp de cel putin 3 ore, apoi se rastoarna si se orneaza dupa imaginatie.
Glazura:
100g ciocolata, 2-3 linguri frisca lichida
Ciocolata se topeste la foc impreuna cu frisca apoi se toarna peste tort.
blatul de cacaua:
blatul pentru rulada:
crema:
pregatirea blaturilor:
asamblare:
.... si finalul:
Wow! pe asta ti-o fur sambata viitoare, arata demential, ai multi de 10 din partea mea, te pupik
RăspundețiȘtergereMa bucur Doinitza ca-ti place,abia astept sa vad ce minunatie faci!
ȘtergereMortala ideea:)
RăspundețiȘtergereMultumesc Bianca!
ȘtergereFoarte fain arata,,,,,,super ideeaa!!!!!!puppp!!
RăspundețiȘtergereArata nemaipomenit, iar gustul cred ca e super ..Bravo !O saptamana frumoasa!
RăspundețiȘtergerece tort minunat!!!! O sa retin si eu ideea...te pup!
RăspundețiȘtergereDiana, cum spune si doamna de mai sus, ti-l fur si eu in weekendul care vine! E specatculos! Si cred ca e si foarte racoritor, crema fiind usoara. Felicitari, e de expozitie!
RăspundețiȘtergereWaaaaaaaaw...cat de bine arata !!!!
RăspundețiȘtergereDiana tu ma scoti din pepeni !!!
Ai cultivat in gradina ta capsuni ???
Mor dupa ele , dar la noi sunt f. scumpe acum.
Si tu faci atatea bunatati cu capsuni, de ...mor incet.
Bravo ! Arata fenomenal !!!
Te tzuc cu mare drag !
Minunat,foarte bun si cu mult efect!
RăspundețiȘtergereInca un tort made Diana! Superb! Mii de pupici!
RăspundețiȘtergerewow...............ce-mi faci tu mie Diana cu o asa bunaciune?................arata minunat!............hai ca plec repede ca m-a apucat o pofta de nu-ti spun!
RăspundețiȘtergerearata tare bine!!
RăspundețiȘtergere