Pagini

marți, 27 august 2013

Cozonac trandafir cu nuca


 

am pornit de la reteta  Floare impletita cu nuca  
si am facut acesti cozonacei cu nuca frumusei si aratosi....zic eu :))
eu am folosit masina de framantat, dar se poate framanta aluatul si cu mana

 reteta pentru un cozonac
 pentru aluat:
450g faina
250 ml lapte caldut
4 linguri de zahar
1 cub de drojdie (40g)
2 galbenusuri
1 praf de sare
coaja de lamaie rasa
+
100g unt topit
3-4 linguri zahar
250g nuca macinata
1 esenta de rom
scortisoara

pentru sirop:
150ml lapte
100g zahar
esente de vanilie, rom...etc

Se dizolva drojdia in laptele caldut.
Faina se cerne intr-un vas incapator si se pun restul ingredientelor, cu atentia ca sarea sa nu inre in contact direct cu drojdia.
Se framanta aluatul si se lasa la crescut, apoi se intinde pe masa presarata cu faina, se unge cu untul topit si rece, se presara zahar, nuca scortisoara si se ruleaza.
Cu un cutit bine ascutit se taie felii late de 1 cm si se aseaza in tava de copt bine unsa cu unt si presarata cu faina....eu prefer tava cu inel detasabil pentru a scoate cozanacelul mai usor fara al rupe.
Se lasa la crescut 20-30 de minute si se baga la cuptor la 200 grade C, dupa 10 minute se reduce focul la 180 grade.
Cand cozonacul este aproape copt si incepe sa se rumeneasca se stropeste din belsug cu siropul format din lapte, zahar si arome, apoi se introduce inapoi in cuptor pana ce este gata copt.













13 comentarii:

  1. Răspunsuri
    1. Cum sa implateste aluatul asa

      Ștergere
    2. Cum se implateste aluatul asa nu puteti pune un video mersi

      Ștergere
    3. nu se impleteste, se taie felii si se aseaza putin pe o parte in tava, se vede clar in poze

      Ștergere
  2. Minunat arata si chiar e pe gustul meu !
    Dar oare mai ai ?
    Te tzuc cu drag Diana !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sidy din pacate nu mai am, data viitoare te strig mai tare :)

      Ștergere
  3. Diana, bine ai revenit cu o reteta noua!
    Abia astepatm sa mai postezi ceva. Vizitez blogul tau in fiecare zi si abia astept sa mai vad ceva nou.
    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Ali pentru aprecierii, ma bucur ca-ti plac retetele mele, din pacate in ultimul timp am fost cam lenesa :))

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata demential ,asa ca am sa fac si eu asa ceva de Pasti(daca o sa am rabdare) Felicitari pentru reteta si multumesc pentru ea!

    RăspundețiȘtergere
  6. Arata demential acest cozonacel si cu siguranta va fi pe masa mea de Pasti(daca o sa am rabdare pana atunci).Felicitari pentru reteta si totodata multumesc!

    RăspundețiȘtergere
  7. minunate retete ,multumesc si multe aprecieri

    RăspundețiȘtergere
  8. superbe retete multumesc mult

    RăspundețiȘtergere