Pagini

duminică, 6 octombrie 2013

Pizza cu margine de branza

 
  • aluat
  • -500g faina
  • - 300 ml apa calduta
  • - 1 cub de drojdie
  • - 1 lingura sare
  • - 1 linguri zahar
  • -3 linguri de ulei de masline
  • Umplutura :
  • 250g branza rasa
  • 4-5 linguri pasta de rosii
  • 1 lingura mustar
  • 1 lingura zahar
  • salam uscat
  • masline
  • ciuperci
  • busuioc
  • 3-4 linguri de smantana
 In apa calduta cu zahar se dizolva drojdia si se presara putina faina. Se lasa la crescut 10 minute.
Faina cernuta se pune intr-un vas, se adauga sarea intr-o parte si se face  groapa in mijloc, se toarna drojdia si uleiul, se amesteca si se framanta un aluat elastic si care nu mai lipeste. Se lasa la crescut o ora apoi se imparte in doua.
O parte se intinde in tava rotunda de pizza, cealalta se intinde intr-o fasaie lunga lata de o palma. Se presara cu branza, se ruleaza sul ,apoi se taie felii late de 2cm.

Se aseaza fiecare bucata pe marginea felii de pizza.
Se pregateste sosul de pizza astfel: se amesteca pasta de rosii cu mustarul, zaharul si busuiocul si se unge blatul de pizza. Se presara cu salam, ciuperci, masline, branza si smantana.
Se coace la 180 de grade timp de 20 de minute.












2 comentarii:

  1. O idee minunata draga Diana....
    Arata asa de bine si sunt sigura ca are un gust minunat....musai trebuie sa incerc si eu varianta asta.
    Te tzuc cu mult drag !

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Sidy, musai sa incerci, sa-mi spui daca ti-a placut....pup si eu

    RăspundețiȘtergere