Pagini

joi, 5 iunie 2014

Cozonac ''Trandafir cu cirese si ciocolata''



Pentru ca e sezonul cireselor va propun un cozonacel cu cirese si ciocolata,
 asadar avem nevoie de:
150ml lapte
1 ou
2 linguri untura
3 linguri de zahar
350g faina
15g drojdie prospata
1 praf de sare
1 zahar vanilat
+
1 ceasca cu  cirese
50g ciocolata
2 linguri zahar
+
1 ou pt uns
3 linguri lapte
1 zahar vanilat

In laptele cald dizolvam drojdia si zaharul, presaram putina faina si lasam sa creasca pana se umfla si incepe sa ''bolboroseasca''....cam 10 minute.
Faina cernuta o punem in masina de paine, sarea o punem intr-un coltisor, apoi adaugam untura, oul, restul de zahar, vanilia si drojdia dizolvata in lapte, pornim masina pe programul de framantat........bineinteles ca se poate framanta aluatul si cu mana.
Daca mai este nevoie se mai adauga lapte caldut sau faina, scopul este sa obtinem un aluat moale si fin, nelipicios.



Dupa framantare scoatem aluatul din masina si il punem la crescut intr-un lighenus uns cu unt. Acoperim cu un prosop si lasam la loc caldut la crescut timp de o ora, o ra si jumatate.
 Cand aluatul a crescut frumos il rasturnam pe masa,il intindem, il presaram cu bucatele de ciocolata si ciresele fara samburi. Rulam strans si impartim sulul obtinut in sase bucati.






Vasul de Yena il ungem cu putin ulei si il presaram cu faina. Asezam in el rulourile in picioare, unul in mijloc iar celelalte pe margine, formand astfel un trandafir. Ungem cozonacul cu ou batut si il lasam putin la crescut. 


Dupa aproximativ jumatate de ora punem vasul in cuptorul incalzit 180 de grade C, timp de 35-40 de minute. Cand cozonacul este copt il scoatem din cuptor si il stropim cu laptele amestecat cu zahar. Acoperim cu un prosop si lasa la racit......astfel vom avea o coaja moale si gustoasa.
Pofta buna!









Pentru aceasta reteta minunata am folosit  
daca va doriti un astfel de vas sau altul asemanator
nu ezitati si vizitati situl http://yena.ro/

6 comentarii: