Blat:
200g biscuiti sfaramati
125g unt
Crema
500ml iaurt gras
500ml frisca lichida
500g crema mascarpone
8 linguri zahar pudra
zeama de la 3 lamai
30g gelatina maruntita
Jeleu de lamaie
300ml suc de lamaie, (zeama de lamaie+apa)
4 linguri de zahar
10g gelatina maruntita
Incepem cu blatul sau mai bine zis baza tortului:
Luam o tava cu inel detasabil si indepartam partea de jos a tavii, vom folosi doar inelul,
Luam o tava cu inel detasabil si indepartam partea de jos a tavii, vom folosi doar inelul,
si il asezam pe platoul pe care vom servii tortul.
Topim untul si il turnam peste biscuitii sfaramati, amestecam bine. Turnam biscuitii pe platou, nivelam si presam bine cu dosul unei lingure sau chiar cu mana. Dam tava la frigider.
Topim untul si il turnam peste biscuitii sfaramati, amestecam bine. Turnam biscuitii pe platou, nivelam si presam bine cu dosul unei lingure sau chiar cu mana. Dam tava la frigider.
Pentru crema:
Mixam frisca, adaugam pe rand: mascarponele, iaurtul, zaharul pudra si zeama de la cele trei lamai.
Gelatina o punem in 70ml apa rece pentru 1o minute apoi o topim la foc mic, o dam deoparte pana se raceste apoi o turnam in crema si mixam bine.
Punem crema in tava si o dam tortul la rece pana ce se intareste crema.
Jeleul de lamaie:
Gelatina o punem la hidratat in 50ml apa rece, adaugam sucul de lamaie si zaharul. O topim la foc mic si o lasam la racit.
Calduta o turnam cu atentie peste tort, putin cate putin.
Dam tortul la rece pentru cateva ore.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu