Pagini

marți, 10 noiembrie 2009

Cartofi frantuzesti







aproximativ 1 kg si jumatate de cartofi,
 5 oua,
cascaval,
 branza telemea ..eu am folosit branza topita,
 200 ml smantana,
3 linguri ulei,
2 linguri faina,
sare, piper.

Cartofii se fierb in coaja cu un praf de sare..se lasa la racit, se curata de coaja si se feliaza.
Ouale se fierb...puneti cu un pic de sare in apa, astfel se previne iesirea albusului din ou in caz ca se crapa coaja.
Se unge cu unt un vas de yena, se pun in straturi cartofii taiati felii, ouale feliate, branza si cascavalul ras. Ultimul strat trebuie sa fie cel de cartofi.
Separat se incinge uleiul, se pune faina si se amesteca bine. Se mai tine 1 minut pe foc pana se ingroasa sosul. Se stige cu smantana, se lasa sa dea un clocot apoi se opreste focul.
Se da gust cu sare si piper. Se toarna sosul peste cartofi si se rade cascaval deasupra.
Se da tava la cuptor si se coace pana se rumeneste frumos .





Un comentariu:

  1. Dia ce bine arata cartofii yamii si combinatie cu ceapa nu am folosit-o,dar o voi folosi precis.

    RăspundețiȘtergere