Pagini

luni, 21 decembrie 2009

Bomboane Rafaello



600g zahar
300ml apa
200g unt
450g lapte praf
200g nuca de cocos
zahar vanilat, esenta de rom
stafide, alune...etc

Zaharul se pune la fiert cu apa pana se formeaza un sirop gros.
Se face proba cu picatura de sirop in paharul cu apa sau se pune o picatura pe o farfurie, daca se formeaza o biluta si nu curge atunci este gata.
Punem si untul si  il lasam sa se topesca, apoi adauga laptele praf si amestecam energic pentru a nu se forma cocoloase.
Se poate face si cu mixerul si e bine sa cernem laptele praf inainte de folosire.
Adaugam 150g cocos si zaharul vanilat si romul.
Lasam sa se raceasca si apoi formam bilute pe care le umplem cu stafide sau alune si le tavalim prin cocos.
Cine doreste poate sa puna si 2 foi de napolitane macinate in compozitie, desigur atunci se pune mai putin cocos.

5 comentarii:

  1. Diana, daca ai sti cat de mult imi plac bombonelele acestea..........daca ai fi mai aproape de mine sigur te-as vizita foarte des.Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. mama Diana cum pot sa arateeee!!! zici ca le-ai luat de pe raft!!! BRAVOOOO!!! felicitari!!
    sunt conviinsa ca sunt la fel de gustoase!!
    trebuie sa le incerc!:)

    RăspundețiȘtergere
  3. buna! cum pot intari crema? am facut cum ai spus..dar e cam moale:(

    RăspundețiȘtergere
  4. buna! a iesit delicioasa crema:x dar cum o pot itari? este cam moale:(

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ai lasat-o sa se raceasca complet? daca si dupa racire este tot moale compozitia atunci poti adauga lapte praf, in caz ca mai ai....sau biscuiti ori foaie de napolitana macinata.

      Ștergere