Pagini

marți, 19 ianuarie 2010

Musaca de varza acra sau Varza a la Cluj


...sau sarmale imprastiate cum spun piticii mei, avem nevoie de:
1,5 kg varza murata
500g carne macinata de porc sau amestec porc-vita
2 cepe
100g orez
200ml smantana
200g carnati afumati, kaizer...
sare, piper, cimbru, pasta de rosii sau boia, foi de dafin.,...

Varza daca este prea acra sau sarata se spala si se stoarce bine in pumn apoi se toaca marunt.
Intr-o cratita punem 3 linguri de ulei si calim varza, condimentam cu piper, foi de dafin,cimbru, boia sau pasta de rosii. La nevoie mai adaugam putina apa, o lasam la foc mic pana este fiarta.
Separat calim o ceapa, punem carnea macinata si condimentam cu sare, piper, si lasam la fiert, pasta de rosii o punem cand carnea este aproape fiarta.
Orezul spalat bine il punem la fiert la foc mic cu apa si sare.Cand e fiert il scurgem de apa si il clatim cu apa rece.
Intr-un vas termorezistent uns bine cu ulei sau untura punem in straturi:
1/3 varza, 1/2 carne,1/2 orez,1/2 carnati ,1/3 varza,1/2 carne, 1/2 orez, 1/2 carnati, 1/3 varza
Punem vasul in cuptorul incalzit si lasam 20-30 minute, in functie de cuptor.
Se serveste fierbinte cu smantana deasupra.

3 comentarii:

  1. Diana cred ca este tare gustoasa,am sa incerc si eu aceasta reteta.
    Ai un premiu la mine pe blog,te rog s-al ridici.

    RăspundețiȘtergere
  2. ce bine arata, cu ardeiul iute, cu smantana..delicios si foarte gustos, deja imi ploua in gura si abia astept sa incep operatiunea de facere :D

    RăspundețiȘtergere