Pagini

duminică, 8 august 2010

Tarta cu afine

o reteta cat se poate de simpla si de rapida...
un blat din pandispan copt in forma de tarta cu santul acela pe margine...
din..
4 oua mici ...sau 3 mai mari
8 linguri de zahar
4 linguri de faina
reteta clasica...batem albusurile spuma,
adaugam zaharul, batem bine pana se topeste
apoi punem galbenusurile 
si la urma incorporam usor faina.
coacem blatul in tava bine unsa cu ulei si tapetata cu faina



300ml frisca se bate cu 2 linguri de zahar pudra
intindem jumatate din frisca pe blatul rece
presaram 2-3 linguri de afine si acoperim cu restul de frisca
ungem deasupra cu dulceata de afine...eu tocmai am facut-o zilele trecute..un deliciu.
daca e prea groasa dulceata se poate subtia cu 1 lingura de apa
in caz ca nu aveti dulceata o puteti inlocui cu un plic de tort gelle si presarati afine

11 comentarii:

  1. Diana, ce deliciu ai facut! Arata intrun mare fel, cu afine, e chiar pe gustul meu.

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta su frisca si afine!
    arata tare,tare bine si cred gustul e demential!

    RăspundețiȘtergere
  3. Diana, mai ai tarta? A fost foarte buna!

    RăspundețiȘtergere
  4. cat de mult imi plac dulciurile cu afine,dulceata de afine,prajitura ta arata mai mult decat super,felicitari

    RăspundețiȘtergere
  5. Diana cu drag un premiu pentru tine!

    RăspundețiȘtergere
  6. multumesc fetelor....sa stii ca desi suna asa simplu afost tare buna, ca dovada aseara am mai facut una.

    RăspundețiȘtergere
  7. Mariana ma duc sa ridic premiul, ma bucur ca te-ai gandit la mine.

    RăspundețiȘtergere
  8. Salutare. Mi-a facut sotia tarta cu afine. A iesit delicoasa. Am mancat pe nerasuflate. “Noi” suntem incepatori.. doar ce ne-am casatorit, sotia momentan nu isi gaseste loc de munca si singura preocupare e facutul de mancare si dulciuri… nu e de bine.. o sa ma ingrasi daca mai sta mult pe site-ul asta!
    Faci o treaba minunata. Succes in activitati.

    RăspundețiȘtergere
  9. Cristi ma bucur foarte mult ca v-a placut reteta mea,va mai astept , cine stie ce bunatati mai descoperiti!

    RăspundețiȘtergere
  10. cu parere de rau te anunt ca tarta ta participa la concurs!

    http://www.gatesti-ingenios.ro/Tarta_cu_afine_si_portocale

    RăspundețiȘtergere