Pagini

marți, 26 aprilie 2011

Tort cu fructe

2 blaturi de pandispan, usor insiropate
crema de vanilie din 2 budinci, 1l lapte si frisca
multe fructe...ananas, piersici, banane, kiwi,
ornat in frisca acrisoara, mixata bine cu zeama de la 2 lamai
total 5,200kg ...fara tava, cel mai mare tort al meu!!!!

 






premiu

inca un premiu frumos primit de la  Lily si Sidy

 
premiile merg catre toti vizitatorii mei, luati-le fara sa stati pe ganduri, vi le ofer cu mult drag!

joi, 21 aprilie 2011

Retete de Pasti

si pentru ca se apropie Sfintele sarbatori de Pasti si fetele gospodine sunt in cautare de retete va recomand cate scrise de mine cu ceva timp in urma
 Drob de pui


Cozonac cu nuca 



marți, 19 aprilie 2011

Premii, premii...

Ionela, o fata draguta pe care o simpatizez mi-a oferit acest frumos premiu, multumesc draga mea....
......si Felis, o alta gospodina harnicuta mi-a oferit aceste premii, multumesc Felis
o rochita din.....foi de ceapa verde...

un pui derutat....suntem in post!....

  
celulitaaaaaa!!!!! oooo....

premiile merg la.....Janet



duminică, 10 aprilie 2011

Chec Zebra, in doua culori







pentru un chec

6 oua
12linguri zahar
6 linguri ulei
6 linguri lapte
1 plic praf de copt
9 linguri faina
cacao, lamaie, rom..etc
albusurile se bat spuma cu zaharul, se adauga galbenusurile, apoi uleiul si laptele, se amesteca usor compozitia si se pune faina si praful de copt
se imparte compozitia in doua, in prima se pune coaja de lamaie, in cealalta esenta de rom si cacaoa.
se pragateste tava de chec: se unge cu ulei si se presara cu faina... se scutura surplusul de faina..sau se tapeteaza cu hartie de copt
se ia cu o lingura mare din compozitia cu lamaie si se pune in mijlocul tavii, peste ea se pune o lingura din compozitia cu cacao, apoi una cu lamaie , una cu cacao pana  se termina tot aluatul
atentie! nu se amesteca cu lingura, aluatul va curge usor catre marginile tavi si se va nivela singur
se introduce tava in cuptorul bine incalzit , dupa 5 minute se reduce focul la flacara potrivita.
se taie rece si se serveste cu zahar pudra