marți, 6 aprilie 2010

Drob de pui

pentru ca noi nu mancam carne de miel am facut acest drob de pui, reteta pe care o fac in fiecare an de Pasti

1kg ficatei de pui
0,5 kg pipote si inimi de pui
2 legaturi ceapa verde
3 fire  usturoi verde
 marar , patrunjel, leustean verde
3 oua
6 oua fierte tari
1/2 ardei gras rosu
sare, piper

 


Se spala bine ficateii si se curata de pielite, la fel se spala si inimile si pipotele si se pun la fiert , ficateii ii punem putin mai tarziu pt ca fierb mai repede sau se pot fierbe separat.
Se lasa sa se rocoreasca apoi se macina, se pune verdeata, adreiul toate taiate marunt.....eu am folosit robotul....se adauga ouale batute, sarea, piperul si ce condimente va mai plac.
In tava de la chec unsa bine cu lei si tapetata cu faina sau cu hartie de copt se toarna jumatate din compozitie, se aseaza ouale fierte, se pune restul de compozitie si se unge cu galbenus de ou.
Se introduce la cuptor si se coace pana iese scobitoarea uscata.

4 comentarii:

  1. eu in loc de pipote pun carnea de pe oasele de pui pe care le fierb si apoi carnea o dau prin masina de tocat.Si pun si cateva linguri de orez fiert si condimente pun si cimbru ,busuioc,coriandru uscate si maruntite.

    RăspundețiȘtergere
  2. interesanta si reteta ta, suna foarte bine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumos drobul, am sa fac si eu la anul, pt ca eu nu mananc nici un preparat din miel.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi mates, pleasant post and nice arguments commented at
    this place, I am genuinely enjoying by these.

    My web site cristobalhmtx.bravejournal.com ()

    RăspundețiȘtergere

Printfriendly

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

pinterest