Pagini

joi, 19 septembrie 2013

Placinta cu foi, branza si marar

1 pachet foi de placinta
800g branza sarata
5 oua
400ml smantana
1 legatura de marar 
+
120g unt topit sau ulei

Branza rasa se ameteca cu smantana, ouale batute si mararul.
Foile de placinta se decongeleaza, se numara si se impart in trei. 
Eu am avut foide Bella, acestea pachete au cate15 foi de placinta, 
deci am folosit cate 5 odata bineinteles unse bine cu unt .
In tava mare de la aragaz asezam 5 foi, unse cu unt, punem jumatate de umplutura,
 asezam cu grija celelalte 5 foi, turnam restul de umplutura si asezam restul foilor.
Ungem bine cu unt placinta si crestam usor pentru a fi mai usor de taiat.
Introducem tava in cuptorul incalzit la 200 de grade pentru 30 de minute.
POFTA BUNA!












2 comentarii:

  1. buna diana,
    deoarece aici in casuta ta exista o adevarata diversitate de dulciuri, iar eu care ador sa vad des, si sa fac, doar din cand in cand TORTURI - ca eu mor dupa torturi si cornulete, asta sunt... - asaaa, am si eu o rugaminte la experta din sufletelul tau.
    cand poti poate vreodata sa prepari un tort pentru tava de cuptor , ca eu am facut un tort dar inexperienta si a spus cuvantul, am cautat reteta pe ultima suta de metri si curios n am gasit ceea ce credeam eu ca voi gasi repede, adica un tort maaare din trei blaturi cu creme si glazura, in fine , asta doream eu si am .. realizat un tort, caci mie imi place sa gatesc dar m am cam incurcat.
    am facut un blat din 10 oua, apoi m am chinuit sa l tai in trei, pe urma mi a parut rau ca nu am facut si o foaie cu cacao, de ex. :) si apoi la creme desi m am conformat unor retete preferate de creme, adica, o crema de dulce de leche, o crema de ciocolata si o crema de caise, totusi mi am dat seama ca nu stiu sa calculez in functie de foi si cantitatea de crema, samd. hai ca am perorat destul :) mi ar placea tare mult sa gasesc la un moment dat o reteta de tort pentru tava de cuptor, caci in familie ne plac mult dulciurile si e nevoie de muuult tort sa i satur, aSa, de sarbatori mai ales.
    nu ti spun ce mult imi place serbetul si culmea, la fel, pe net, nu prea exista torturi cu serbet-crema in combinatii.
    sigur ca primul tua gand ar fi sa mi recomanzi sa iau drumul bucatariei si sa nu mai pretind.
    dar zau ca nu pretind, eu sunt rabdatoare si muncitoare dar nu prea am iscusinta cum ai tu de exemplu.
    multumesc, astept raspunsul tau, caci in ce priveste torturile tale, le am confiscat intr o carpeta personala . weekend placut, diana.
    gladia

    RăspundețiȘtergere