300gr zahar
2 pahare apa
2 linguri cu varf cacao
150gr unt
500 gr biscuiti
1 fiola esenta rom
2 pahare apa
2 linguri cu varf cacao
150gr unt
500 gr biscuiti
1 fiola esenta rom
1plic zahar vanilat
2-3linguri nuca de cocos
optional:
visine
stafide
nuci
Biscutii se macina, se pun intr-un vas impreuna cu cacaoa si vanilia.
Zaharul cu apa se pun la fiert pana se obtine un sirop gros.
Oprim focul si adaugam untul si amestecam pana se topeste complet.
Se toarna caldut peste biscuiti, se pune romul si se amesteca bine compozitia.
Se modeleaza bilute mici care se tavalesc prin nuca de cocos, cacaoa, nuca macinata
Cine doreste poate pune cate o visina sau stafida in mijlocul bilutei.
mda.......si hotul care fura tava in timp ce eu faceam poze :))
Sunt asa bune.
RăspundețiȘtergereRocsy, ma bucur ca-ti place bilutele mele :)
ȘtergereEu nu pun unt si ies la fel!
ȘtergereUsor de facut....daca te lasa cineva, in pace !
RăspundețiȘtergereSunt de mare efect si tareeeeee gustoase .
Te tzuc cu mult drag Diana !
Multumesc Sidy, sa stii ca smecherasi mei m-au si ajutat pana in momentul cand a trebuit sa fac poze, pur si simplu nu mai aveau rabdare :)))
Ștergerediana, l-ai prins in flagrant...si nici nu ai sistem de supraveghere.
RăspundețiȘtergerece sa-i faci, daca sunt bune bilutele...si eu as fura o tava; sa-mi spui unde ai pus-o si cand nu faci poze.
Mersi Mika, m-au furat la greu banditii, cum nu eram atenta cum furau ba din compozitie , ba din bilutele gata facute :)
ȘtergereSi eu fac bilute din astea,destul de des.
RăspundețiȘtergereSuper!:)
Mersi Adina, intradevar este un desert tare bun.
ȘtergereNu te supara,dar acolo zice ''Biscutii se macina, se pun intr-un vas impreuna cu cacaoa si vanilia.'',care vanilia?fiindca in reteta nu zice nimic despre vanilie,chiar vreau sa incerc reteta dar nu pot fiindca vanilia asta ma nedumereste
RăspundețiȘtergerescrie la ingrediente de zahar vanilat, dar poti folosi si esenta de vanilie.
Ștergerems pt reteta sun ff bune
RăspundețiȘtergereBuna, ce gramaj tb sa aiba paharul? 250? Am facut si mi-a ramas sirop; fie nul-am fiert eu suficient.
RăspundețiȘtergereProbabil nu ai fiert suficient siropul, dar daca chiar vrei sa scurtezi timpul de fierbere masori apa cu un pahar de 200ml.
Ștergeremultumesc pt reteta...acum am facut,sunt ft bune....:*
RăspundețiȘtergereSunt ft bune am facut si eu multumesc
RăspundețiȘtergere