Pagini

luni, 24 martie 2014

Nuci umplute




Zilele trecute am avut parte de o mare surprinza, o prietena draga mi-a facut cadou o forma de nuci! Cum mi-o doream de mult nu am stat pe ganduri, mi-am suflecatat manecile si m-am apucat de treaba.
Reteta preluata de pe blogul Nainei,

Ingrediente pentru aluat:
3 oua
200 ml ulei
1 cana zahar
1 praf de copt
1 esenta de vanilie
1 pliczahar vanilat
faina cat cuprinde

Pentru crema:
200 g ciocolata
200 g unt
5 linguri lapte
4-5 linguri zahar
2 esente de rom
4-5 linguri nuca macinata
visine din visinata
1 cana zahar pudra vanilat

Pentru aluat:
Batem ouale cu zaharul, nu trebuie insistat prea mult, adaugam uleiul, esentele si la final faina......aproximativ 600g de grame.
Avem nevoie de un aluat moale, nelipicios, daca punem prea multa faina cojile de nuci vor ramane tari. Lasam aluatul sa se odihneasca cel putin 30 de minute.
Formam bilute mici de aluat in functie de dimensiunile formei de nuci.
Punem forma pe flacara de la aragaz si cand e bine incinsa punem in fiecare gaura o biluta de aluat si inchidem capacul, coacem 2-3 minute pe fiecare parte pana cand nucile sunt rumene.
 
 
 
  

.......din nestiina prima tura am arso, apoi am inceput sa am prind cum functineaza minunea:


Pentru crema:
Ciocolata o rupem bucati si o topim pe baie de aburi impreuna cu zaharul si laptele, apoi o lasam la racit.
Mixam untul cu zaharul, adaugam ciocolata racita, romul, nucile macinate.
Cu aceasta crema umplem cojile de nuci si el lipim doua cate doua, in mijloc punem cate o visina.
 La final le tavalim prin zahar pudra vanilat.



 
 

2 comentarii: