Pagini

luni, 2 noiembrie 2009

Lapte de pasare




Lapte de pasare:
1l lapte, 6 oua, 2 linguri faina sau amidon, 15 linguri zahar,  2 plicuri zahar vanilat, esenta de rom.

Se opresc 2-3 linguri de lapte rece pentru crema de galbenusuri si restul de laptele se pune la fiert.
Albusurile se bat spuma cu 10 linguri de zahar, si un plic de zahar vanilat pana spuma se intareste si nu curge de pe paleta mixerului.
Laptele se pune la fiert.
Cu ajutorul unei linguri mari se fac galuste din spuma de albus si se scufunda in laptele care fierbe, se potriveste aragazul la foc mic.
Se lasa 2 minute pana cand isi maresc volumul si atunci cu atentie, sa nu se sparga, se intorc pe partea cealalta. Se lasa inca 2 minute, apoi se scot cu lingura cu gauri si se pun intr-o  strecuratoare mare.
Dupa ce s-a  scurs laptele din galuste le mutam intr-un castron incapator.

Crema de galbenusuri:
Galbenusurile se amesteca bine cu 2 linguri de faina sau amidon , cu 4 linguri de zahar si laptele rece. Se toarna in laptele caldut, se amesteca repede pentru a evita formarea de cocoloase. Se lasa pe foc pana se leaga o crema grosa ca o smantana. Se adauga esenta de rom sau vanilie.
Pentru servire se pune crema de galbenusuri in farfurie si peste 2-3 galuste de albusuri.

Un comentariu:

  1. Buna Diana
    ai retete pe gustul meu....dar,,lapte de pasare''imi place cel mai mult,o sa incerc reteta ta ,felicitari pentru blog....pupici

    RăspundețiȘtergere