Pagini

luni, 1 martie 2010

Prajitura Betivul





Blatul:
6 oua, 6 ling apa rece, 300 g zahar, 250 g faina , 1/2 plic praf de copt,1 lamaie, 1 plic zahar vanilat sau 1 fiola esenta de vanilie.
Se freaca galbenusurile cu 200 g zahar, se adauga apa ,faina amestecata cu praful de copt, sucul de la1/2 lamaie, iar la sfarsit se adauga albusurile batute cu 100g de zahar.
Se coace intr-o tava unsa si tapetata cu faina sau hartie ptr. copt.
Cand s-a racit  se taie in doua pe orizontala,  jumatate se va folosi la crema
Crema:
jumatate de blat
200 ml rom
250 g nuca macinata
100g unt sau margarina
sucul si coaja de la 1/2 lamaie
5 ling zahar pudra
o ceasca visine din visinata curatate de samburi(se pot pune si visine fara alcool).
un borcan mic de gem de caise 

Blatul se taie in doua.
Jumatate se faramiteaza, se adauga romul, nuca macinata, untul, sucul si coaja de lamaie, zaharul pudra si visinele.



Glazura:
150 g zahar pudra se freaca cu 2 ling apa clocotita,2 ling cacao si 1 ling unt.

Tips: am inlocuit romul cu lapte si 2 fiole de esenta de rom pt a putea sa manance si copii
Se unge blatul cu gem de caise se pune crema iar peste crema glazura.



 



8 comentarii:

  1. multumesc Alexandrina, si tie la fel iti doresc sa ai o primavara frumoasa si vesela:)

    RăspundețiȘtergere
  2. buna prajitura asta "betivul"....o primavara insorita....

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte interesanta prajitura. De ce ii spune "Betivul"?
    La multi ani de 1 martie.
    Pupici dulci,
    Doina.

    RăspundețiȘtergere
  4. Alexa iti multumesc, si tu sa ai o parte de o primavara frumoasa si fericita!

    RăspundețiȘtergere
  5. Doina se numeste asa din cauza romului si a visinelor din visinata...e dulce, aromata si te face sa canti..:)

    RăspundețiȘtergere
  6. Hi hi...ce haioasa esti...cica, te face sa canti! :)))

    O primavara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi aduce aminte de copilarie...he,he...da,de copilarie.Era o prajitura care se numea la fel(diferea putin blatul) si era foarte delicioasa...O sa incerc si reteta ta

    RăspundețiȘtergere