Pagini

joi, 4 martie 2010

Tort cu mascarpone si zmeura




acest tort l-am facut de anul nou...a trecut ceva timp si am zis ca ar fi cazul sa-l pun pe blog.
nu e un tort complicat si crema se face foarte usor.

blat de cacao din:
6 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri faina, cacao, praf de copt se coace in tava rotunda.
rece se taie in 3 felii pe orizontala, trebuia sa il tai doar in 2 atunci asa puteam sa repartizez mai bine crema.
... am fost nevoita sa apelez la putina frisca pt stratul 2.

crema:
300g zmeura pasata si trecuta prin strecuratoare pt a inlatura samburilor, se amesteca cu un plic de gelatina si 5 linguri de zahar, o lasam 10-15 minute apoi o dam pe foc pana cand incepe sa fiarba si se lasa la racit.
Cand e calduta se amesteca cu o cutie de mascarpone.
Se umple tortul cu crema imediat, deoarece daca e rece se inchega crema si e greu de intins.

glazura: 100 g ciocolata se topeste cu 3 linguri lapte sau frisca lichida.

7 comentarii:

  1. Un tort facut iarna dar merge tot asa de bine si primavara........))))))......bun, foarte bun Diana.
    O zi buna si pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Arata tare bine si daca e cu zmeura,atunci trecem pe lista.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. sa stiti ca a fost gustos....pana nu de mult nu stiam ca zmeura poate fii atat de buna la creme, acum as face mereu.

    RăspundețiȘtergere
  4. Hi ,te asteapta niste premi la mine pe blog de 8 Martie daca iti face palcere sa-l ridici .....

    RăspundețiȘtergere
  5. Ciao Diana,cautam o reteta cu crema avand in compozitie mascarpone,doream sa te intreb daca ai uitat cumva sa o adaugi la reteta sau titlul este cel care are un cuvant in plus,multumesc,Daiana (mesterul torturilor Simplu si bun)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. draga mea titlul e bun, tortul are crema de zmeura cu mascarpone, ia mai citeste odata reteta :)

      Ștergere