50g zahar pudra
3 galbenusuri
15ml rom
1 varf de cutit cu sare
1 lingurita rasa praf de copt
+400g marmelada acrisoara
spuma
3 albusuri
150g zahar
150g nuca macinata
15ml esenta de rom
Pentru aluat frecam untul cu zaharul, adaugam galbenusurile si apoi celelalte ingrediente.
Framantam usor, nu prea mult timp, pana rezulta un aluat ce nu mai lipeste si il dam la rece pentru 1 ora, dupa care il asezam intr-o tava 30/40cm, il intindem cu mana pentru a fi uniform si introducem tava in cuptorul incalzit, pentru 25 minute la 150 grade.
Intre timp pregatim spuma de nuca astfel: albusurile le batem bine cu mixerul pana se formeaza o spuma tare, adaugam treptat zaharul si mixam in continuuare pana acesta se topeste, apoi adaugam romul si nuca macinata.
Scoatem tava din cuptor o ungem cu un strat generos de marmelada si intindem spuma de bezea.
Introducem prajitura la cuptor pentru 25 minute la foc mic, 100grade, pana se usuca bezeaua
Se taie rece.
arata foarte bine! as papa toata tava:)...
RăspundețiȘtergeresi euuuuuuuuuuuu
ȘtergereArata foarte bine si cred ca e delicioasa!
RăspundețiȘtergereTentanta prajiturica! ;)
RăspundețiȘtergerecred ca-i buna tare,nuci,marmelata,imi place,o seara buna
RăspundețiȘtergeremama facea acesta prajitura ! e grozava !
RăspundețiȘtergeresi mami meu
ȘtergereMulte multumiri pt. prajiturica, este favorita mea, dar nu aveam reteta ei. Pare banala, dar este super combinatia (dupa gustul meu), mai ales ca sunt fan NUCI. Iei o bucata, mai vrei inca una, parca ar mai merge una... si tot asa ai putea sa o tii pana se termina toata tava. Inca o data multumesc! Lily
RăspundețiȘtergeremultumesc fetelor, chiar e foarte buna si destul de usor de facut.
RăspundețiȘtergerece gust bun trebuie sa aiba,numai la ea o sa ma gandesc,pupicei
RăspundețiȘtergereMinunat. Eu sigur o voi incerca :)
RăspundețiȘtergereDelicioasa,o sa o fac si eu :p
RăspundețiȘtergereDe cand am si eu reteta aceasta salvata.....tot zic sa o fac ..arata atat de bine..!
RăspundețiȘtergereUn mic premiu asteapta sa fie ridicat de tine de pe blogul meu!
Ionela iti multumesc pentru premiu, am sa-l ridic in curand.
RăspundețiȘtergere