Pagini

luni, 3 octombrie 2011

Negresa cu crema de menta....Chocolate Mint Brownies

 pentru tava mare de la aragaz....
blat de cacao:
6 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri ulei, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf de copt
 separam ouale, albusurile le batem spuma adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul
incorporam galbenusurile, apoi uleiul, faina, cacaoa si praful de copt
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si presarata cu faina
coacem timp de 25 de minute la 180grade, facem testul cu scobitoarea....introducem scobitoarea in blat daca e copt ea va fi uscata. 
lasam blatul sa se raceasca si il taiem in doua.

 crema de menta
200g unt, 150g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingura esenta de menta, colorant verde
simplu: mizam untul, daca a lasat apa o indepartama, adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, menta si coloratul....mixam bine si umplem blatul cu crema

glazura
150g ciocolata, 2 linguri lapte
se pune laptele la incalzit , adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecam bine pana se topeste toata ciocolata
glazuram prajitura cu ciocolata



6 comentarii:

  1. Menta pur si simplu o ador.Arata tare bine.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si pe mine.Pup!

    RăspundețiȘtergere
  2. Diana sunt sigura ca e un deliciu!!!!!!!!!
    Foarte aspectoasa Negresa!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce bine arata culorile si floricica e bine plasata in decor,cred c-o fost o bunatate,n-am mancat niciodata cu crema de menta

    RăspundețiȘtergere
  4. va multumesc foarte mult pt comentarii!
    e delicioasa, a doua zi a fost mai buna
    e prima data cand fac o asemenea crema, poate pentru unii mai ciudatica , ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere