pentru tava mare de la aragaz....
blat de cacao:
6 oua, 10 linguri zahar, 6 linguri ulei, 8 linguri faina, 2 linguri cacao, un praf de copt
separam ouale, albusurile le batem spuma adaugam treptat zaharul si mixam in continuare pana se topeste tot zaharul
incorporam galbenusurile, apoi uleiul, faina, cacaoa si praful de copt
incorporam galbenusurile, apoi uleiul, faina, cacaoa si praful de copt
turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt sau unsa bine cu ulei si presarata cu faina
coacem timp de 25 de minute la 180grade, facem testul cu scobitoarea....introducem scobitoarea in blat daca e copt ea va fi uscata.
lasam blatul sa se raceasca si il taiem in doua.
200g unt, 150g zahar pudra, 2 galbenusuri, 1 lingura esenta de menta, colorant verde
simplu: mizam untul, daca a lasat apa o indepartama, adaugam pe rand zaharul, galbenusurile, menta si coloratul....mixam bine si umplem blatul cu crema
glazura
150g ciocolata, 2 linguri lapte
se pune laptele la incalzit , adaugam ciocolata rupta bucatele, amestecam bine pana se topeste toata ciocolata
glazuram prajitura cu ciocolata
cred ca e tare buna...
RăspundețiȘtergereSuper combinatie,arata foarte bine!
RăspundețiȘtergereMenta pur si simplu o ador.Arata tare bine.Daca-ti face placere poate ma vizitezi si pe mine.Pup!
RăspundețiȘtergereDiana sunt sigura ca e un deliciu!!!!!!!!!
RăspundețiȘtergereFoarte aspectoasa Negresa!
Ce bine arata culorile si floricica e bine plasata in decor,cred c-o fost o bunatate,n-am mancat niciodata cu crema de menta
RăspundețiȘtergereva multumesc foarte mult pt comentarii!
RăspundețiȘtergeree delicioasa, a doua zi a fost mai buna
e prima data cand fac o asemenea crema, poate pentru unii mai ciudatica , ca sa zic asa.