BLAT
3 oua, 6 linguri zahar, 3 linguri ulei, 5 linguri faina
1.albusurile le mixam bine, adaugam zaharul si mixam in continuare pana ce se topeste si obtinem o spuma densa, lucioasa.
2.adaugam pe rand galbenusurile, uleiul si la final faina.
3.coacem blatul in tava rotunda.
PENTRU CREMA
300g branza dulce, 300 ml iaurt gras, 300ml frisca, 10g gelatina, 150g zahar, 2 plicuri zahar vanilat, suc de la o jumatate de portocala
1. punem primul plic de gelatina la dizolvat in apa rece
2. frisca o mixam bine
3. branza dulce daca este de casa o trecem prin sita deasa pentru a scapa de cocoloase
4. amestecam branza cu iaurtul, frisca si sucul de portocale
5. topim gelatina si o lasam sa se racoreasca
6. punem doua linguri din compozitia de branza in gelatina racorita, amestecam bine apoi turnam toata gelatina peste compozitia cu branza si amestecam bine.
PENTRU JELEUL DE AFINE
500g afine proaspete sau congelate, 10g gelatina, 200g zahar
oprim vreo 3 linguri de afine
1.gelatina o punem la inmuiat cu putina apa rece pentru 10 minute apoi o topim pe foc, fara a o lasa sa fiarba
2. afinele le amestecam cu zaharul si punem vasul pe foc, lasam sa fiarba cam 5 minute pana fructele se inmoaie usor
3.adaugam gelatina calda peste afine
ASAMBLARE TORT
in tava cu inel asezam blatul racit si il insiropam usor, apoi il ungem intr-un strat subtire cu jeleul de afine, punem jumatate din crema, asezam cateva fructe apoi restul de crema
dam la rece pana crema s-a intarit bine si turnam si restul de jeleul......dar atentie nu tot odata! in 2-3 transe la intervale de 5 minute intre ele pentru a se intari putin stratul precedent
Afinele ne plac, branza ne place, am notat. Arata delicios.
RăspundețiȘtergereCe deliciu!
RăspundețiȘtergeresi noua ne plac foarte mult afinele, o zi buna!
RăspundețiȘtergereCe apetisant e!! Felicitari, m-ai dat gata!
RăspundețiȘtergereDe unde-ai furat afinele alea ?nu tie mila de mine,toata noaptea o sa visez tortul tau :-((pupici
RăspundețiȘtergereofff Doinitza mie mila sa stii....afinele le am de asta vara puse la congi....pupici
RăspundețiȘtergereVai ce de torturi frumoase si gustoase ai facut!
RăspundețiȘtergereSi rulada!Toate sunt nemaipomenit de apetisante!
Te pupic!
Mari
Diana, foarte bine arata tortul tau, felicitari!
RăspundețiȘtergeresi eu te tuzc Mari.
RăspundețiȘtergereDaniela, iti multumesc pentru apreciere.
Cum poate arata tortul acesta,este minunat,bravo!
RăspundețiȘtergereO nebunie , ador tortul asta .
RăspundețiȘtergeredelicios!!!a mai ramas o felie?
RăspundețiȘtergerewow ce bunatate ai facut!!!o felie pentru mine
RăspundețiȘtergeresucces maxim am avut cu el!!!
RăspundețiȘtergereBună. Ce dimensiuni are tava?
RăspundețiȘtergere