pentru rulada
4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt
1/2 borcan dulceata, gem, marmelada, eu am folosit gem de visine
mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina, praful de coptse coace in tava mare de 30/40cm.
imediat ce e gata o scoatem din cuptor, desfacem hartia de copt si cu ajutorul ei sau a unui prosop curat o rulam strans si o lasam sa se raceasaca, apoi o desfacem usor, o ungem cu gemul si o rulam la loc.
o lasam deoparte sa se aseze....apoi o taie felii de 1 cm.
pentru blatul cu cacao
2 ou, 4 linguri zahar, 2 linguri ulei, 3 linguri faina, cacao
pentru blaturile albe:
4 oua, 8 linguri zahar, 4 linguri ulei, 6 linguri faina, 1/2 plic praf de copt
pregatirea este aceiasi la ambele blaturi: mixam albusurile, adaugam treptat zaharul, mixam pana obtinem o spuma densa si lucioasa ce nu curge, apoi adaugam pe rand galbenusurile, uleiul, faina, praful de copt, cacaoa
se coace in tava rotunda cu diametrul de 24 cm
blatul alb se taie in doua..
blatul alb se taie in doua..
pentru crema de portocale
3-4 portocale, 400ml lapte, 250g zahar, 100g unt, 20g gelatina, 150ml frisca mixata, 100g ciocolata,
stoarcem portocalele, punem gelatina la inmuiat in sucul obtinut aproximativ 250ml
laptele il punem la fiert cu zaharul si untul
topim gelatina la foc mic si o turnam peste laptele fierbinte, amestecam si dam deoparte sa se inchege putin, ...dureaza cam 2-3 ore la rece.
cand incepe sa se lege se amesteca cu frisca mixata si cu ciocolata rasa ...eu am uitat si am adaugat-o direct pe blat la asamblarea tortului
sirop
250ml apa, 200g zahar, 1 esenat de vanilie
se fierbe apa cu zaharul, se adauaga vanilia, se lasa la racit
asamblarea o facem in tava cu inel
asezam 1 blat alb, il insiropam usor, pe peretii laterali ai tavi asezam felii de rulada, punem 1/3din crema, asezam blatul cu cacao, insiropam, 1/3 crema, blatul alb, insiropam, 1/3crema.
lasam sa se intareasca bine crema, apoi scoatem cu atentie inelul de la tava
M-ai dat gata cu acest tort , cred ca e un deliciu! Pup!
RăspundețiȘtergeresi eu te pup Adela, ma bucur ca ma vizitezi!
RăspundețiȘtergereCred ca e demential tortul . Arata de milioane .
RăspundețiȘtergeresuperb!!!!te pup :*
RăspundețiȘtergereArata super bine tortul,iar gustul sigur e ,,nebunie''!
RăspundețiȘtergereMamaaa,Diana dar ce nebunie ai facut tu aici!!!eu pana montam tortul terminam rulada,ca-mi place tare mult si mie nu-mi iese de loc;pupici!
RăspundețiȘtergeredraga mea, arata formidabil! sigur e delicios!
RăspundețiȘtergerete pup
arata tare bine tortul!!!super!!!
RăspundețiȘtergerema bucur tare mult pentru ca am gasit blogul acesta, ma ajuta foarte mult:X
RăspundețiȘtergeresi eu ma bucur Gya daca iti pot fi de folos.
RăspundețiȘtergereDorina, Emily, Lily...va pup si ma bucur ca va place tortul meu...nu e chiar asa de greuu de facut precum pare.
RăspundețiȘtergereLulu sa stii ca au ramas si cate feliute pe care le-au mancat copii.
RăspundețiȘtergereVreau si eu o feliuta,daca nu macar o bucatica de rulada,ca tare mi-ai facut pofta,traznet arata!eleganta maxima!!!!pupik
RăspundețiȘtergerefeliuta nu dau la nimeni, tortul nu a fost pentru noi, data viitoare.
RăspundețiȘtergereMinunat, cred ca-i un deliciu. Pup!
RăspundețiȘtergereExcelent tort !
RăspundețiȘtergere