''hai sa o incerc, sa vad ce iasa''
Este interesant cand se formeaza gaurelele in clatita,
eu una nu am putut sa-mi iau ochii de la ele :)))
25g drojdie proaspata
2 linguri zahar
1 lingurita sare
2 oua
500g faina
2 linguri de ulei
esenta de vanile si rom
Dizolvam drojdia in putin lapte caldut impreuna cu o lingura de zahar si sarea, o lasam 15 minute sa creasca si face spuma la suprafata.
Intr-un lighenus incapator cernem faina adaugam drojdia, ouale, uleiul, esentele si lingura de zahar ramasa. Turnam si laptele caldut .
Amestecam bine pana se desfac toate cocoloasele, apoi lasam compozitia 30 minute sa se odihneasca.
Incingem tigaia pentru clatite, turnam un polonic si rotim rapid tigaia pentru a raspandi compozitia pe toata suprafata.
Vom observa ca se formeaza mici gaurele ca o dantela in clatita :)
Cand se desprinde de pe marginele tigaii o intoarcem pe cealalta parte.
Cand se desprinde de pe marginele tigaii o intoarcem pe cealalta parte.
Le servim cu dulceata, miere de albine, crema de ciocolata ..etc..eu am folosit dulceata de afine.
Pofta buna!!
Hmmm, ce bine arata, cu gaurele si dulceata aia deasupra... As minca acum vreo citeva, fara sa respir... Pupici !
RăspundețiȘtergerearata absolut fantastic! Mi s-a facut o poftaaaaaa :))
RăspundețiȘtergerete pup
Cel mai mult imi plac clatitele cu dulceata, asa ca ma inscriu si eu pentru o bucata, doua.
RăspundețiȘtergerePupici!
ce pofta mi-ai facut!!!! pup
RăspundețiȘtergerece dragute sunt...cred ca de la drojdie, nu? Pup
RăspundețiȘtergereDaina, ca intotdeauna, nota 10 cu steluta !!!
RăspundețiȘtergereda,Alinnutzika, drojdia le face dantelate.
RăspundețiȘtergereCe frumoase sunt asa aerate.Pup!
RăspundețiȘtergereCe pofta mi-ai facut!... AI un premiu la mine pe blog!
RăspundețiȘtergeremersi Felis...ma duc dupa premiu!
ȘtergereClatitele-mi plac de orice fel;
RăspundețiȘtergerete pupic Diana!